Så meget taber din bil i værdi i morgen

Den kommende nedsættelse af den høje forhadte registreringsafgift på biler kommer også til at gå ud over brugtbilmarkedet - og dermed prisen på din nuværende bil.

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Den kommende nedsættelse af den høje forhadte registreringsafgift på biler kommer også til at gå ud over brugtbilmarkedet – og dermed prisen på din nuværende bil.

Din bil bliver fredag mindre værd som følge af regeringen aftale med de konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti om en nedsættelse af registreringsafgiften fra 180 til 150 pct.

»Konsekvensen på brugtbilmarkedet vil være, at jo nyere bilen er, jo højere ekstraordinært værditab vil der være som konsekvens af ændringerne i registreringsafgiften. Samtidig viser vores analyse, at jo dyrere bilen er, jo større vil værditabet være. Det skal dog bemærkes, at vi vurderer, at brugtbiler, der er over tre år gamle kun vil blive marginalt berørt af dette,« siger bilanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.

Ekstra værditab

Bilbasen vurderer i øvrigt, at der er et ekstra værditab – udover selve afgiftsfaldet – på en bil, der er under ét år på 4-5 pct. For biler mellem ét og to år er påvirkningen ud over afgiftslettelsen 3-4 pct.,  på biler der er mellem to og tre år gamle vil ekstratabet være 2-3 pct., mens ekstratabet på tre til fire år gamle biler vil være cirka én pct. Prisen på ældre biler vil ikke blive ekstra negativt påvirket

Ifølge Bilbasen vil det først og fremmest være biler, der er dyrere end 170.000 kr., der er bliver påvirket, og Bilbasen vurderer, at de i snit vil tabe 17.000 kr. i værdi.

Et godt tidspunkt

Når det nu skal være, vurderer Jan Lang, at tidspunktet for en afgiftsnedsættelse er meget godt i forhold til brugtbilmarkedet.

»Lige i øjeblikket er der et ret stort underudbud på markedet. Der er en ret stor efterspørgsel på nyere brugte biler. Så i forhold til det, er det et meget godt tidspunkt. Havde der været et meget stort udbud, så havde konsekvenserne været værre,« siger Jan Lang.

Regeringen og forligspartierne har aftalt, at afgiftsnedsættelsen skal finde sted fra og med fredag den 20. november.

FDM har beregnet, at en splinterny Skoda Octavia 1,4 TSI, der ligger på Top10 over salget af nye biler i Danmark,  falder med 15.123 kr. i pris fra 308.000 kr. til 292.877 kr. fra fredag.

Powered by Labrador CMS