Så mange risikerer at miste støtte efter ny regel
Hvis ikke knap 50.000 danskere arbejder 113 timer inden oktober, kan de miste kontanthjælp eller anden ydelse.
En gruppe danskere risikerer snart at miste hele eller dele af deres integrationsydelse, kontant- eller uddannelseshjælp. Det skyldes et nyt krav om 225 timers arbejde på et år.
I alt risikerer 48.777 personer at miste hele eller dele af deres ydelse. De har alle fået et varslingsbrev fra KMD 17. juni.
I Syd og Sønderjylland har 7865 personer modtaget et varslingsbrev. Det skriver DR Syd.
Kan få store konsekvenser
Det kan få store konsekvenser for de berørte, lyder det fra daglig leder af borgerservice i Tønder Kommune Marianne Valentin.
– Der er familier, der har placeret sig i boliger ud fra de satser, de har modtaget hidtil. Hvis for eksempel den enes sats bortfalder, så står man logisk nok i en svær situation, siger hun til DR Syd.
Det vides ikke endnu, hvor mange af de 48.777 personer der kommer til at miste dele af ydelsen.
Hvis borgerne når at arbejde 113 timer inden 1. oktober, går de fri. Det fortæller ydelseschef i Sønderborg Kommune Jørgen Johansen.
– Heldigvis har vi haft en feriesæson, hvor der har været brug for arbejdskraft i de forskellige brancher. Så der er en chance for at få timerne, siger han til DR Syd.
Der kan trækkes i kontanthjælpen fra 1. oktober
Den nye lov trådte i kraft i april, men siden er en overgangsordning trådt i kraft, der betyder, at kommunerne tidligst kan trække i kontanthjælpen fra 1. oktober 2016.
Reglen betyder, at man skal kunne dokumentere mindst 225 timers arbejde på et år, hvis man skal have fuld ydelse.
Både gifte og enlige er omfattet af reglen. Ægtepar på kontanthjælp vil blive ramt hårdest, idet de vil miste den ene kontanthjælp, hvis begge parter ikke lever op til reglen om 225 timers arbejde.
Støttet beskæftigelse som løntilskud, virksomhedspraktik, nyttejob og andre former for aktivering tæller ikke med.
Kravet om 225 timers arbejde kommer ikke til at gælde unge på den laveste kontanthjælpsydelse og vil heller ikke ramme borgere i ressourceforløb. Er man visiteret til fleksjob, bliver man heller ikke ramt.
/ritzau/