S-profil: Det skal være gratis at køre over Storebæltsbroen

Foto: Michael Bothager
Offentliggjort Sidst opdateret

Den socialdemokratiske folketingspolitiker Trine Bramsen (S) synes godt om, at Venstre vil sænke priserne for bilpendlere på Storebæltsbroen.

Hun er dog parat til at gå skridtet videre. Bramsen, der er valgt på Fyn, mener, at det bør være helt gratis at tilbagelægge distancen mellem Fyn og Sjælland i bil.

»Prisen for at passere Storebælt skal sættes ned for alle og på længere skal det slet ikke koste noget,« siger Trine Bramsen til fyens.dk.

Venstre foreslår, at prisen for bilisters pendlerkort sænkes fra 3.920 kroner til 3.000 kroner om måneden. Samtidig skal skattefradraget for bropendlerne øges fra 90 kroner per tur til 110 kroner. Det giver tilsammen en besparelse på 40 procent.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S), melder sig klar til at diskutere forslaget, men siger til dr.dk, at Venstre-forslaget lyder »lige lovligt vidtløftigt«, og at regnestykket ikke er så enkelt, som Venstre giver udtryk for.

Trine Bramsen erkender over for fyens.dk, at hendes vision er mere vidtrækkende en partiets officielle holdning.

»Jeg er glad for den udmelding, mine partifæller kommer med, men jeg synes stadig, det er en hamrende urimelig broafgift. Og det vil jeg stadig arbejde hårdt for at overbevise mine partifæller om,« siger hun til fyens.dk.

Powered by Labrador CMS