S: Betaling for et scanningsbillede er ikke brugerbetaling

Foto: Erik Refner/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er forkert at kalde betaling for et scanningsbillede ved en graviditetsundersøgelse for brugerbetaling. Det er et gebyr for en ydelse, som ikke har noget med sundhed at gøre.

Det siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S).

»Når man taler om, at der skal betales for et scanningsbillede eller et andet gebyr for at få regionen til at yde en service, som ikke har noget med sundhed at gøre, så har regionerne naturligvis mulighed for at drøfte de ting. Det har man gjort i regionerne op til dags dato, og det vil man givetvis også gøre fremover,« siger Flemming Møller Mortensen og uddyber:

»Det er ikke brugerbetaling. Det er et gebyr for en service, som egentlig ikke har noget med sundhedsydelsen at gøre.«

Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for Region Hovedstaden, lægger i flere medier op til debat om brugerbetaling i sundhedsvæsenet. I Jyllands-Posten åbner hun for, at de 225 millioner kroner, hendes region skal finde i budgettet til næste år, blandt andet kan hentes ved mere brugerbetaling.

Flemming Møller Mortensen mener, at Sophie Hæstorp Andersens melding er blevet »skærpet til det yderste« i medierne. Han har været i dialog med hende efter meldingen, og for ham står det »klokkeklart«, hvad hun mener.

»Den kommunikation, jeg har haft med Sophie Hæstorp – også efter Jyllands-Postens artikel i dag (torsdag, red.) – viser, at Sophie Hæstorp står der, hvor jeg har indtryk af, at hun altid har stået: At mere brugerbetaling i sundhedsvæsenet ikke er hendes vej at gå, og det er heller ikke Socialdemokraternes vej at gå.«

Powered by Labrador CMS