S afviser at bestemme minimumsløn
Socialdemokraterne afviser at indføre en lovbestemt minimumsløn, hvilket halvdelen af lønmodtagerne ellers efterlyser i en ny undersøgelse.
»Vi har en model i Danmark, hvor arbejdsmarkedets parter beskæftiger sig med at tilrettelægge løn- og arbejdsvilkår, og det har vi ikke tænkt os at lave om på. Den dag, arbejdsmarkedets parter står hånd i hånd og beder os om politisk at gøre det, er det en overvejelse værd, men indtil da vil vi ikke gøre det,« siger beskæftigelsesordfører Lennart Damsbo-Andersen (S).
En undersøgelse, som Center for Arbejdsmarkedsforskning (Carma) ved Aalborg Universitet har lavet for hovedorganisationerne LO og FTF, viser ifølge Information, at 51 procent mener, at politikerne bør vedtage en lov, som fastsætter en minimumsløn for hele arbejdsmarkedet.
Lennart Damsbo-Andersen mener, at resultatet kan tolkes på flere måder.
»Jeg tager det ligeså meget som et udtryk for, at borgerne siger, at de ikke vil acceptere, at folk underbetales – og de historier, vi hører den ene gang efter den anden om arbejdsgivere, der snyder og bedrager medarbejdere, er danskerne rigtig godt og grundigt trætte af«.
LO er enig med Socialdemokraterne i, at der ikke er behov for en lovbestemt minimumsløn.
»Spørgsmålet om løn er kernen i alle aftaler, og derfor er vi nødt til at have en grundig diskussion af fordele og ulemper. Jeg er absolut ikke tilhænger af, at vi skal lovregulere lønnen, men LOs medlemmer behøver selvfølgelig ikke altid at være enige med mig,« siger LO-formand Harald Børsting til Information.