Rotte-alarm: Nu skal rottefængeren på arbejde

Fanø er kendt for ikke at have rotter - men nu er der fundet en enkelt og derfor skal øen nu undersøges for skadedyr.

Nu er der rotter på Fanø. Arkivfoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er ingen rotter på Fanø. Eller rettere: Der var ingen rotter.

For nu er den uønskede gnaver nemlig kommet til øen. Forleden kom en hund hjem med en rotte til sin ejer og det har fået Fanø Kommune til at rykke ud med det store apparat.

– Jeg har boet her siden 1981. I den tid har vi aldrig haft rotter. Jeg ved ikke hvor langt vi skal tilbage, før der har været rotter på øen, siger forvaltningschef ved Fanø Kommune, Anette Simmelsgaard til Newsbreak.dk.

Netop fordi øen ikke har haft rotter i umindelige tider, så er det årlige budget til rottebekæmpelse også på beskedne 1.000 kroner.

– De penge er gået til at tjekke om de mosegrise, der bliver fundet på øen, skulle være rotter. Men hidtil har vi ikke kunnet konstatere, at der har været rotter, siger Anette Simmelsgaard.

Nu kommer rottefængerne

Men efter fundet af rotten kommer der nu til at ryge nogle ekstra kroner på den budgetpost. På mandag sender Esbjerg Kommune, der via det “forpligtende samarbejde” er myndighed for Fanøs rottebekæmpelse, to mand og ren såkaldt rottehund til Fanø. Her skal de undersøge om der var tale om en enlig rotte, eller om der skulle være flere.

Fanø Kommune

Fanø Kommune er en kommune i Region Syddanmark.

I forbindelse med Kommunalreformen forblev kommunen selvstændig, men der blev indgået ø-samarbejdsaftale – et såkaldt “forpligtende samarbejde” – med Esbjerg Kommune. Den fortsatte selvstændighed blev vedtaget, efter at 65% af kommunens borgere den 28. april 2005 stemte for fortsat selvstændighed.

Fanø er 59,86 kvadratkilometer stor og der bor godt 3.300 indbyggere på øen.

Kilde: Fanø Kommune og Wikipedia.

– Det er også vigtigt, at lokalbefolkningen holder øje med eventuelle rotter. Man har pligt til at melde, hvis man har mistanke om rotter. Det kan man gøre elektronisk på hjemmesiden, siger Anette Simmelsgaard.

Powered by Labrador CMS