Røget flæsk? Røgdykkere trænger ind til sovende og fuld mand

En 70-årig mand kan nu se frem til en bøde for sin uforsigtighed.

En fuld mand faldt i søvn og blev vækket af røgdykkere. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Natten til tirsdag måtte brandfolk agere vækkeur over for en 70-årig mand i en lejlighed på Søndergade i Brønderslev.

Det skriver Nordjyske.dk.

Det var en nabo i opgangen, der lugtede røgen og derfor fik alarmeret politiet. Denne nabo blev så bedt om at vække andre i opgangen og få dem sikkert ud af huset.

– Vi fik alarmen klokken 00.12, og fem minutter senere nåede jeg adressen sammen med en ambulance, men vi måtte vente på røgdykkere, da køkken og gang var fuld af røg, siger indsatsleder Klaus Andersen fra Nordjyllands Beredskab i Brønderslev, til Nordjyske.

Var sulten

Den ældre mand var ifølge politiet kom bedugget hjem fra en bytur og ville have stillet sulten.

Desværre faldt han i søvn, inden han kunne sætte tænderne i den mad, han havde sat over. Den brændte på og lejligheden blev fyldt med røg.

Manden blev hjulpet ud af røgdykker, der fandt manden sovende i soveværelset.

Paragraf 71 i Beredskabsloven

Paragraf 71 i Beredskabsloven giver mulighed for at straffe folk, der ved uagtsomhed kommer til at starte en brand. Pargraffen lyder som følger:

Med bøde straffes:

  • 1) den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed, og
  • 2) den, der som ejer eller bruger af elektriske anlæg eller andre lys-, varme-, kraft- eller maskinanlæg, som kan fremkalde eller befordre brand, benytter sådanne anlæg eller lader dem benytte, uanset at de ikke er i forsvarlig stand.

Brandvæsenet kunne herefter lufte lejligheden ud, så den igen blev til at opholde sig i.

Ifølge Nordjyske sigtes manden nu for at have overtrådt beredskabsloven, der tidligere er blevet omtalt på Newsbreak.dk.

– Det er en opsamlingspagraf, der giver os mulighed for at sigte folk for uagtsomme handlinger, hvor de burde have tænkt sig om, forklarede kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS