Riskær: -Jeg er for alternativ til Alternativet

Klaus Riskær Pedersen blev hurtigt ekskluderet som medlem af Alternativet. Foto: Keld Navntoft/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det blev et kort politisk comeback for Klaus Riskær Pedersen, bedrageridømt finansmand og tidligere medlem af Europa-Parlamentet.

Fem dage efter at han meddelte sit kandidatur til Folketinget for Alternativet, blev han fredag aften ekskluderet af partiet. Hovedbestyrelsen tilbød Riskær en anden rolle i Alternativet, hvis han ville trække sig som kandidat, men det afviste han.

»Jeg fik et opkald fredag aften fra formanden for hovedbestyrelsen. Hun tilbød en mægling, men det var reelt et ultimatum,« fortæller Klaus Riskær Pedersen i en lydoptagelse på sin Facebook-side.

»Jeg skulle på stedet tage stilling til, om jeg ville opsige mit kandidatur, ellers ville jeg blive ekskluderet. Jeg meddelte hende, at jeg havde gæster. Jeg ville tænke over problemstillingen og vende tilbage i dag (lørdag, red.), men det havde man ikke tid til at vente på.«

Klaus Riskær Pedersen understreger, at han ikke har andre planer om at gå ind i politik. Men han ærgrer sig over, at Alternativet ikke ville give ham en plads på stemmesedlen.

»Jeg stillede ikke op for at blive levebrødspolitiker. Jeg ville gerne være parlamentariker for at komme ind der, hvor værktøjskassen står, så jeg hen over en valgperiode på fire år kunne lave en håndfuld innovationsprojekter af politisk karakter og kvalitetskarakter,« siger han.

»Jeg følte, at tiden var kommet til at lave noget, der havde et bredere sigte og gav lidt mere end bare at arbejde med forretninger. Men jeg kan se, at jeg åbenbart var for alternativ til Alternativet. Jeg kan se, at jeg i forhold til partistrukturer ikke ville kunne fungere og lave det arbejde, som jeg gerne ville bidrage med. Det er jeg ked af. Jeg tror, jeg kunne have lavet noget rigtig fedt, og det er synd, at jeg ikke får lov til det,« siger Klaus Riskær Pedersen.

Alternativets hovedbestyrelse begrunder eksklusionen med, at Riskær ved flere lejligheder har udtalt sig kritisk om partiets politik. En af de udtalelser, hovedbestyrelsen fremhæver, faldt i BT 9. marts:

»Det kan blive et problem, hvis man efterlader det indtryk ude i befolkningen, at Alternativet er en del af en uregerlig venstrefløj. Man kan ikke vinde valg på peace and love og sunde fødevarer. Programmet kræver en opstramning,« sagde Riskær ved den lejlighed.

Powered by Labrador CMS