Riskær ekskluderet fra Alternativet

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Efter indstilling fra Alternativets Storkreds Københavns Omegn har hovedbestyrelsen i Alternativet besluttet, at Klaus Riskær Pedersen øjeblikkeligt ekskluderes fra partiet.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Det skulle være Klaus Riskær Pedersens modarbejdelse af Alternativets »idé- og værdigrundlag«, der får bestyrelsen til at ekskludere den 59-årige bedrageridømte finansmand.

Udtalelser fik partiet til at reagere

Særligt en række udtalelser til forskellige medier herunder BT og politiko.dk har fået partiet til reagere. Klaus Riskær Pedersen sagde blandt andet følgende til BT 9. marts:

»Det kan blive et problem, hvis man efterlader det indtryk ude i befolkningen, at Alternativet er en del af en uregerlig venstrefløj. Man kan ikke vinde valg på peace and love og sunde fødevarer. Programmet kræver en opstramning.«

Forsøgte at mægle med Riskær

Hovedbestyrelsen havde ellers forsøgt at mægle med Klaus Riskær Pedersen. Blandt andet forsøgte partiet at få ham til at holde sig fra tillidsposter eller andre »former for officiel poster« for Alternativet.

»Hovedbestyrelsen anfører, at beslutningen har været svær, men at der var fuld enighed om eksklusionen af Klaus Riskær Pedersen som medlem af Alternativet,« skriver partiet i meddelelsen til pressen.

Klaus Riskær Pedersen havde bebudet, at han senere på måneden vil melde sig som kandidat for Alternativet i Københavns Omegns Storkreds.

Partiet blev for nylig blev opstillingsberettiget til Folketinget.

Powered by Labrador CMS