Rigsrevisionen vil granske bonusser på Københavns Universitet
Rigsrevisionen vil aflægge universitet et besøg på grund af de store engangsudbetalinger til ansatte.
Bonusser på op til 500.000 kroner til de ansatte på Københavns Universitet får nu Rigsrevisionen til at aflægge universitet et besøg.
Det skriver Radio24syv.
Ifølge radiostationen kan flere universiteter i år se frem til at få besøg af Rigsrevisionen, der vil undersøge institutionernes engangsudbetalinger til ansatte.
Det fremgår af et brev fra Rigsrevisionen til Københavns Universitet, som Radio24syv har fået indsigt i.
– Københavns Universitet er udvalgt som ét af de universiteter, hvor vi gerne vil aflægge et revisionsbesøg, lyder det i brevet ifølge Radio24syv.
Allerede tilbage i november 2015 kunne de fortælle, at Københavns Universitet har udbetalt store bonusser til de ansatte. Bonusser der kunne løbe helt op i 500.000 kroner.
Siden 1. januar 2014 havde Københavns Universitet udbetalt 63 millioner kroner i engangsvederlag til ansatte, og flere medarbejdere har fået engangsvederlag i størrelsesordenen 300.000, 400.000 og 500.000 kroner.
Dengang pointerede formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen, at det krævede en rigtig god begrundelse at udbetale så store beløb.
– Det lyder lidt voldsomt, og det afhænger selvfølgelig af baggrunden for at have fået det, men sådan nogle engangsvederlag op mod en kvart og en halv million kroner lyder af meget, sagde Peder Larsen, der er formand for Statsrevisorerne og udpeget af SF.
Han ville derfor tage fat i Rigsrevisionen for at høre, hvad de kender til engangsvederlagene på Københavns Universitet.
Tilbage i november erkendte universitet, at det er mange penge, men at udbetalingerne sker for at kunne få fat i de bedste kandidater, sagde Lisbeth Møller, som er vicedirektør i HR og Organisation på Københavns Universitet.
– Beløbet kan lyde stort, men samlet udgør de udbetalte engangsvederlag én procent af KU’s årlige lønsum. 86 procent af tillæggene er under 50.000 kroner.
De få store tillæg er blandt andet givet til internationalt anerkendte forskere, hvor Københavns Universitet konkurrerer på det internationale marked for viden og skal tiltrække og fastholde de bedste hoveder.
/ritzau/