Restauranter dropper buffeten
Der er dårligt nyt om landets 'yndslingsret'.
Hos restaurant Globen Flakket på Åboulevarden i Aarhus glæder man sig til, at man igen kan byde gæsterne velkommen, men man har valgt at skrotte den traditionelle buffet.
– Vi har tænkt lidt i nogle nye koncepter, hvor vi i stedet for buffet for eksempel har erstattet det med en ‘design your own brunch’, hvor man krydser fem elementer af, og så kan tilføje ekstra ting til tallerkenen, siger han og fortsætter:
– Det er simpelthen for bøvlet. Gulvet skal streges op og markeres i forhold til afstand, og vi skal have personale til at opfordre gæsterne til at holde afstand. Og så ved vi jo, at nogen tager det mere alvorligt end andre, og vi vil ikke ende i en situation, hvor der kan opstå konflikter gæsterne imellem.
Det skriver TV2 Østjylland.
Nicholai Krogh oplyser, at alle de kollegaer fra andre restauranter ved åen i Aarhus, som han i forbindelse med genåbningen har talt og sparret med, også tænker i andre baner til at erstatte den klassiske buffet.
Spiselauget ved Godsbanen i Aarhus har også måttet ændre deres koncept markant i forbindelse med genåbningen. I store træk har man fundet en middelvej mellem den buffet, som man normalt har kørt både morgen, middag og aften, og et mere traditionelt á la carte-tilgang.
Tallerken-anrettes
Det vil sige, at der stadig er et bord, hvor gæsterne kan hente deres mad, men at maden tallerkenanrettes individuelt, og at kokken rykker ud på gulvet, hvor fra nogle af retterne hentes.
– Vores personale er uddannet til at håndtere fødevarehygiejne, så vi kunne sagtens fortsætte med buffet. Problemet er, at det er alle gæsterne nødvendigvis ikke, siger ejer Mads Poulsen til TV2 ØSTJYLLAND.
For ham ligger problemet i, at hver gæst har deres egne tanker og tilgange til smittefaren. Nogen tager det lidt mere roligt, mens andre går i den helt anden grøft.
Frygter corona-politi
Han frygter, at coronapolitiet ville vælte frem i folk, hvis buffeten genåbnede som normalt, og gæsterne dermed kunne vælge at håndtere situationen efter eget temperament.
– Vi holder os til retningslinjerne, men går nok også lidt længere end vi egentlig skal. Simpelthen fordi det også handler om, at vores gæster skal føle sig trygge, når de kommer og spiser hos os. Uanset hvordan man måtte have det med smitterisikoen, siger Mads Poulsen.
Hos Spiselauget må kun fire gæster komme op til bordet ad gangen.
På hver af gæsternes spiseborde er ting som tallerkener, bestik, brød, kage og smør allerede klar, ligesom alle de hygiejniske foranstaltninger som sprit er sørget for at være nemt tilgængelige.
Citathistorie: TV2 Østjylland.