Rejsekortet er ofte dyrere end billetten
Rejsekortet er ofte dyrere end normale billetter, når man rejser på tværs af landet
Da Rejsekortet kom frem, var forventningen fra politisk hold, at det ville give de rejsende de billigste priser til den kollektive trafik. Men det er langt fra altid tilfældet for den million danskere, der har købt kortet.
Ifølge en optælling, som DRs forbrugermagasin Kontant har lavet på baggrund af Rejsekortets egne tal, risikerer rejser med fjerntog over regionale takstgrænser at blive dyrere, hvis Rejsekortet bruges hele vejen.
Kontant har sammenlignet prisen for Rejsekortet med traditionelle billetter på 273 udvalgte togrejser over hele landet. Kun på 54 rejser er Rejsekortet den billigste løsning. På seks rejser er prisen den samme. Og på 213 rejser, hvilket svarer til knap 80 procent, er Rejsekortet den dyreste måde at rejse på.
Det var ikke meningen med rejsekortet, erkender transportminister Magnus Heunicke (S).
»Hele idéen bag Rejsekortet er, at det skal være nemmere. Og man skal sikre, at når man bare bruger det, så er du sikker på, at du får den billigste rejse. Det er hele grundidéen. Og når det går galt, så synes jeg, at det skal laves om og gøres ordentligt,« siger Magnus Heunicke til DR.
De skæve priser opstår, fordi de forskellige trafikselskaber i Danmark ikke har harmoniseret deres priser og rabatter, og Rejsekortets priser sættes efter de lokale trafikselskabers zoner, forklarer Christian Linnelyst, der er salgschef i DSB. Han anbefaler kunderne at tjekke priserne selv, inden de rejser.