Reglerne for partistøtte splitter partierne i Folketinget

Arkivfoto: Jens Astrup/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Med mindre venstrefløjen vil gå med til, at indirekte partistøtte også skal registreres, så vil Venstre ikke være med til at lave reglerne for partistøtte om

Næstformand i Venstre Kristian Jensen (V) mener, at fagbevægelsens støttekampagner til de røde partier, skal tælle med i regnskabet.

»Man kunne blandt andet tælle de timer, som medarbejdere bruger på decideret valgkamp,« siger han til Jyllands-Posten med henvisning til, at fagforeninger i Aarhus har meldt ud, at de allerede nu fører valgkamp for partierne.

»Det burde selvfølgelig tælle med som partistøtte,« siger Kristian Jensen.

Dansk Folkeparti er enig i, at indirekte støtte skal opgives, men tror ikke på Venstres timemodel.

»Den indirekte støtte skal med, hvis vi skal være med til at støtte nye regler. Nogle partier får fagbevægelsen til at betale lokaler og smørrebrød, øl og vand til møder for flere hundrede mennesker. Det er forskelsbehandling af partierne, hvis den støtte ikke også skal offentliggøres,« siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne vil dog ikke være med til hverken den ene eller andet model. Og det betyder, at forhandlingerne om nye regler for partistøtte kan være slut før de overhovedet er gået i gang.

Regeringens plan er nemlig at få samlet et bredt politisk flertal, så de nye regler kan holde længere ud i fremtiden end blot til der formentlig på et tidspunkt kommer et magtskifte. Lige nu venter man stadig på anbefalinger fra et ekspertudvalg, før man begynder forhandlingerne.

Socialdemokraternes politiske ordfører Ole Hækkerup (S) er uenig i, at den indirekte støtte skal opgives.

»Jeg oplever det udelukkende som Venstres forsøg på at bremse ethvert tiltag mod åbenhed,« siger han.

Powered by Labrador CMS