Redaktør afskriver Jens Rohde som borgmester

Jens Rohde. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO
Offentliggjort Sidst opdateret

Borgmesterkæden i Viborg tilfalder formentlig socialdemokraten Per Møller Jensen, spår lokal chefredaktør.

Det bliver en socialdemokrat, der fremover kan smykke sig med Viborgs borgmesterkæde, når Søren Pape Poulsen (K) skifter lokalpolitik ud med Christiansborg.

Det forudser Lars Norup, chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad.

– Jeg tror, at det bliver Per Møller Jensen fra Socialdemokraterne, der overtager borgmesterposten. Socialdemokraterne og De Konservative har haft et tæt samarbejde og stod sammen om at pege på Pape, siger Lars Norup til Ritzau.

– Per Møller Jensen er erfaren og arkitekten bag mange af de ting, der sker i Viborg Kommune. Han stod også bag, at Pape blev borgmester, og han er udpeget som forhandlingsleder, tilføjer han.

Søren Pape Poulsen afløser De Konservatives afgående formand, Lars Barfoed. Derfor bliver borgmesterstolen i Viborg, hvor han hidtil har siddet, tom fra 3. september.

Per Møller Jensens modstander er Venstres spidskandidat, Jens Rohde, der vil stoppe i Europa-Parlamentet, hvis han får borgmesterposten.

Ifølge Lars Norup er det ikke underligt, at det ikke er en konservativ politiker, der løfter arven fra den populære Pape.

– Pape fik et kanonvalg med over 6500 personlige stemmer, så han trak mange helt nye politikere ind i byrådet, siger han og fortsætter:

– De Konservative har derfor kun en erfaren politiker, Torsten Nielsen, men han sidder også på Papes stemmer. De Konservative har også sagt, at de ikke vil pege på personer, men går efter en person, der kan samle bredt.

Torsten Nielsen fik næstflest personlige stemmer for De Konservative, men til sammenligning er der tale om 320 af slagsen. Derfor er det med Lars Norups ord et “tyndt grundlag at blive valgt som borgmester på.”

Skulle Viborg blive en rød kommune, kommer det dog ikke til at ændre meget, spår Lars Norup.

– Socialdemokraterne har haft stor indflydelse på politikken. Søren Pape sad jo også på S-mandater. Derudover er de politiske skel i lokalpolitik ikke lige så tydelige som i landspolitik, lyder det fra chefredaktøren.

I Viborg Byråd har Venstre 12 pladser, Socialdemokratiet har 9, De Konservative 6 og Dansk Folkeparti 2, mens SF og Enhedslisten har hver et mandat.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS