Rasmus Seebach er den mest populære danske artist

Rasmus Seebach. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Rasmus Seebach var i år den mest spillede danske artist på streamingtjenesten Spotify.

Nu samler Spotify musik-året 2014 og afslører hvilke artister, album og sange, som har været mest populære på musiktjenesten det seneste år. I 2014 lyttede mere end 50 millioner Spotify-bruger til musik i mere end 7 milliarder timer.

Rasmus Seebach er den mest spillede danske artist

Rasmus Seebach er den mest spillede danske artist på Spotify i 2014, tæt efterfulgt af det unge stjerneskud Christopher, mens Ed Sheeran indtager en førsteplads som den mest afspillede kunstner i Danmark. Han har haft et utroligt godt år på Spotify – det er nemlig også Ed Sheerans album x, der topper listen over mest afspillede albums i Danmark. På andenpladsen på albumlisten finder vi Christopher med albummet ”Told You So”.

– Har lige fået af vide at Told you so er det mest streamede album af en dansk artist i 2014! Det er simpelthen for vildt!! Jeg er så taknemmelig for mine fans uendelige kærlighed og støtte, skriver Christopher.

50 procent af de mest afspillede kunstnere i Danmark er danskere

2014 har været et godt år for danske artister på Spotify, hvor navne som Rasmus Seebach, Medina, L.O.C, Christopher og TopGunn er kommet i internationalt selskab med navne som Eminem, Ed Sheeran og Calvin Harris. Blandt de mest spillede sange i Danmark finder vi desuden ”Happy Home” med Hedegaard, Medinas ”Jalousi” og ”Twerk It Like Miley” med Brandon Beal feat. Christopher.

Pharrell Williams’ ”Happy” er den globalt mest spillede sang i 2014

Det globale superhit ”Happy” af Pharrell Williams er årets mest spillede sang på Spotify i 2014, tæt forfulgt af ”Rather Be” med Clean Bandit og ”Summer” af Calvin Harris.

Medina og Katy Perry er de mest afspillede kvindelige artister

Katy Perry indtager førstepladsen som den mest spillede kvindelige artist på verdensplan, med Ariana Grande som tæt forfølger. I Danmark tager Medina prisen som den mest spillede kvindelige artist og hendes hit ”Jalousi” er også en af de mest spillede sange i 2014.

Powered by Labrador CMS