Rasmus Paludan klar til folketingsvalg

Nu er der indsamlet vælgererklæringer nok.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er lykkedes den indvandrerkritiske og kontroversielle Rasmus Paludan at samle nok vælgererklæringer til, at hans parti, Stram Kurs, kan blive opstillet til folketingsvalget.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet lørdag til Ritzau.

Dermed har partiet indsamlet flere end de 20.109 underskrifter, det kræver for at kunne stille op til valget. Underskrifterne skal dog først godkendes, og partiet skal anmeldes senest 15 dage før selve valget.

Racismedømte Paludan er stifter af partiet Stram Kurs. Fredag morgen var partiet oppe på 17.739 vælgererklæringer. I løbet af de seneste måneder er antallet af underskrifter til partiet steget støt.

Ifølge TV2s politiske journalist Hans Redder kan Stram Kurs’ navn det yderligtgående islamkritiske parti på stemmesedlen være dårligt nyt for et andet nyt parti, Nye Borgerlige.

– Det er nærliggende at tænke, at han kan appellere til nogle af de samme vælgere, som i dag overvejer at stemme på Nye Borgerlige, siger Hans Redder til Tv2.

Stram Kurs har på et døgn fået 2000 nye erklæringer – 1. april havde partiet indsamlet bare 5526. Antallet af vælgererklæringer til Stram Kurs tog for alvor fart, efter voldsomme uroligheder på Nørrebro i København 14. april.

Her endte politiet i kampe med demonstranter, efter at Rasmus Paludan havde forsøgt at afholde en demonstration på Blågårds Plads.

Paludan måtte eskorteres væk fra pladsen af politiet, efter at en mand angreb partiformanden. Da Paludan var væk, eskalerede urolighederne. De fortsatte i flere timer og betød blandt andet adskillige ildspåsættelser og brosten kastet mod politiet.

Politiet svarede med tåregas. Siden har Rasmus Paludan fået adskillige forbud mod at demonstrere i politikredsene omkring København.

Det er ifølge politiet sket af frygt for nye uroligheder til fare for både Rasmus Paludans, men også den offentlige orden og andre borgeres sikkerhed.

Rasmus Paludan fik i starten af april en betinget dom efter den såkaldte racismeparagraf, nærmere bestemt straffelovens paragraf 266 b.

Partiformanden havde i en længere passus om intelligens blandt andet talt om “de fleste negere i Sydafrika”.

Dommen er anket til landsretten.

Økonomi- og Indenrigsministeriet vil nu inden for cirka to uger vurdere gyldigheden af vælgererklæringerne.

Powered by Labrador CMS