Rapport: Rusland skal smides ud

Doping-rapport anbefaler at smide Rusland ud af atletik

En ny rapport anbefaler, at Rusland bliver suspenderet på grund af omfattende doping-snyd. Foto: colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

En doping-rapport til det internationale anti-doping agentur (WADA) anbefaler, at Rusland smides ud af international atletik på grund af omfattende snyderi.

Rusland bør smides ud af al international atletik.

Det er konklusionen på en doping-rapport, som en uafhængig kommission afleverede til WADA mandag.

Årsagen er, at der ifølge rapporten i Rusland er en dybt rodfæstet snyde-kultur, og indtil der er gjort op med den kultur, bør Rusland ikke kunne deltage i internationale konkurrencer i atletik, mener kommissionen.

Suspendér landet

Rapporten anbefaler, at den internationale olympiske komité (IOC) også suspenderer Rusland, indtil der er ryddet op. Hvis det sker, er det en kæmpe begmand til Rusland, som må frygte ikke at kunne konkurrere i OLs største idrætsgren ved sommer-legene i Rio de Janeiro til næste år.

»Vi afleverede rapporten til WADA i sidste uge. Efterhånden som vi fik samlet oplysninger sammen, blev vi klar over, at der ikke bare er tale om korruption i sport, men muligvis også deciderede kriminelle handlinger,« sagde formanden for WADAs uafghængige kommission, Dick Pound, ved fremlæggelsen mandag.

»Disse oplysninger er videregivet til Interpol, og det bliver op til de juridiske myndigheder, om der skal rejses tiltale,« sagde Dick Pound.

 

Powered by Labrador CMS