Radio-sag slut: Alt var helt ok

Ifølge Rigsrevisionen skete alt i det store hele efter bogen i sag om dab-udbud, som Radio24syv tabte.

Troels Lund Poulsen (V) ankommer til mødet i Kulturministeriet for at tale med kulturministeren om de klager, der er modtaget over behandlingen af ansøgninger til dab-udbuddet, der gik til Radio Loud tirsdag den 5. november 2019.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

Udbuddet af en ny radiokanal på dab, som blandt andet Radio24syv endte med at tabe, skete i det store hele efter bogen og var ikke i strid med de forvaltningsretlige regler.

Sådan lyder det i et notat, der er lagt på Rigsrevisionens hjemmeside.

– Rigsrevisionen vurderer, at Radio- og tv-nævnet i al væsentlighed har fulgt de gældende forvaltningsretlige regler på området og har overholdt bestemmelserne i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og udbudsbekendtgørelsen i forbindelse med afgørelsen om den nye dab-kanal.

Sådan lyder det blandt andet i notatet, som er et resultat af Rigsrevisionens undersøgelse af sagen. Notatet er sendt til statsrevisorerne i Folketinget, der behandlede sagen fredag.

På baggrund af Rigsrevisionens konklusion anser statsrevisorerne nu sagen for at være lukket.

– Det er et meget omhyggeligt notat, vi har fået, så jeg kan ikke se, at der skulle være grund til at fortsætte yderligere med det her, siger statsrevisorernes formand, Henrik Thorup (DF), til DR Nyheder.

Han tilføjer, at alle statsrevisorer er enige i den konklusion.

Rigsrevisionen iværksatte undersøgelsen af sagen i december 2019. Det skete på anmodningen fra netop statsrevisorerne.

Diskussionen om udbuddet har kørt, efter at Radio24syv tabte udbuddet om en ny dab-kanal, som mange havde anset som radiokanalens redning.

Det blev i stedet kanalen Radio Loud, der vandt det omstridte udbud.

Tidslinje over Radio Loud-forløbet

Læs her en tidslinje over forløbet:

* 29. juni 2018: Som en del af medieaftalen skal Radio24syvs hovedsæde flyttes fra København til Vestdanmark ifølge daværende kulturminister Mette Bock (LA).

* 22. marts 2019: Den daværende VLAK-regering og støttepartiet Dansk Folkeparti bliver enige om, at 70 procent af redaktionen på FM4, som er navnet på den frekvens, som Radio24syv har sendt på, skal arbejde mindst 110 kilometer fra København.

* 28. marts 2019: Radio24syv dropper at søge om forlænget sendetilladelse grundet kravet om lokation.

* 4. april 2019: DF-formand Kristian Thulesen Dahl åbner i en kronik mulighed for Radio24syvs overlevelse.

* 5. april 2019: Mette Bock indkalder til møde om Radio24Syv.

* 3. maj 2019: Regeringen og Dansk Folkeparti vil oprette en ny dab-radiokanal. Udbuddet beskyldes for at være skræddersyet til Radio24syv.

* 20. september 2019: Radiokanalerne Radio24syv, Loud og dk4-Radio har alle budt ind på den kommende dab-radiokanal.

* 22. oktober 2019: Loud offentliggøres som vinder af udbuddet og får et budget på 70 millioner kroner årligt til at drive kanalen over fire år.

* 31. oktober 2019: Radio24syv sender for sidste gang, og den nye Radio 4 overtager FM4-båndet.

* 5. november 2019: Folketingets medieordførere udspørger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) og Radio- og tv-nævnet om forløbet op til Radio Louds sejr i dab-udbuddet.

* 15. november 2019: Radio24syvs tidligere direktør Jakob Kvist meddeler, at stationen lægger sag an mod Radio- og tv-nævnet.

* 19. december 2019: Rigsrevisionen iværksætter undersøgelse af sagens forløb efter anmodning fra statsrevisorerne.

* 20. april: Rigsrevisionen konkluderer på baggrund af undersøgelse, at Radio- og tv-nævnet i det store hele har overholdt gældende regler i forbindelse med dab-udbuddet. Statsrevisorerne anser på den baggrund sagen for at være afsluttet.

Powered by Labrador CMS