Prinsesse Marie: Rørt over gavmilde fattige

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Selvom de hverken har mad eller vand, så deler de fattige i Etiopien ud af det, de har, fortæller prinsesse Marie.

Rigtig mange af de etiopiere, prinsesse Marie som protektor for Folkekirkens Nødhjælp mødte under sin rejse til landet i januar, lever i ubeskrivelig fattigdom. Men selvom de ikke har meget at dele ud af, så oplevede prinsessen et utroligt gavmildt folkefærd.

Det fortalte prinsesse Marie, da hun tirsdag holdt tale ved organisationens årlige julearrangement.

– Selvom det næsten er et år siden, jeg rejste, kan jeg tydeligt huske hvert eneste ansigt, jeg mødte, som var det i går. Det fortæller, hvilket indtryk turen har gjort på mig, fortalte prinsessen fra talerstolen.

I Etiopien besøgte prinsessen forskellige udviklingsprojekter, og hun fik rig lejlighed til at tale med lokale nødhjælpsarbejdere og etiopiere, der har fået hjælp af organisationen.

– Besøget sluttede med en lidt overraskende gave: En ged, fortalte prinsessen.

– Min første tanke var, at disse fattige mennesker havde langt mere brug for den, men det var tydeligt, at det var vigtigt for dem, at jeg tog i mod den.

– Lige præcis den handling beskriver tydeligere end ord, hvor stolte og taknemmelige disse mennesker er, sagde en rørt prinsesse.

Geden måtte derfor en tur med hjem på hotellet, før prinsesse Marie dagen efter overdragede sin nye firbenede ven til en anden landsby.

Men geden var ikke den eneste gave, prinsessen modtog på rejsen. I en landsby havde en gruppe kvinder nemlig forberedt noget helt specielt til prinsessen:

– Inden jeg fik set mig om, var jeg iklædt den smukkeste traditionelle klædedragt, som de havde syet til mig. Det var meget rørende, og deres åbenlyse glæde ved at give, smittede mig.

En af de helt store oplevelser for prinsessen på turen var også, at hun fik lov at tale med en Hivsmittet kvinde uden andet selskab end en tolk.

– Der er ofte en del ståhej, når jeg er med ude på projektbesøg, men denne gang var jeg så heldig, at jeg fik mulighed for helt alene sammen med en tolk at tale med en Hivsmittet kvinde. Hendes historie rørte mig dybt. Da jeg stod der, var vi bare to almindelige kvinder med børn, sagde prinsesse Marie, der har sønnen prins Henrik og datteren prinsesse Athena med prins Joachim.

Da prinsessen var i Etiopien, var det anden gang, hun som protektor besøgte et land for at opleve Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Første gang var hun i Cambodia.

Newspaq

Powered by Labrador CMS