Prins føler sig knyttet til forældreløse børn

Offentliggjort Sidst opdateret

Britiske prins Harry føler sig tæt forbundet med forældreløse børn, fordi han selv mistede sin mor i en ung alder.

Der var fuld patos, da prins Harry talte ved åbningen af et nyt center for forældreløse børn i det lille afrikanske land Lesotho.

Selvom prinsen erkendte, at der er en verden til forskel på hans egen tilværelse og de udsatte børns, fortalte han, at han føler sig forbundet til dem på grund af tabet af hans egen mor, prinsesse Diana, der døde i en alder af 36 år.

– Selvom vores situationer ikke kunne have været mere forskellige, følte jeg en overvældende forbindelse til mange af børnene, jeg mødte, fortalte prins Harry ifølge Hello Magazine.

– De var meget yngre end mig, og selvfølgelig var deres situation en større udfordring end min, men ikke desto mindre delte vi den samme følelse af tab. At have mistet en elsket så pludseligt, i mit tilfælde en forælder. Ligesom dem vidste jeg, at der altid ville være et gabende hul, der ikke kan blive fyldt op, fortalte den berørte prins.

Prinsen har startet den velgørende organisation Sentebale sammen med prins Seeiso af Lesotho til minde om deres afdøde mødre, og målet er at hjælpe hiv-smittede børn med at forstå deres sygdom.

De forældreløse børn i Lesotho, der både kæmper med fattigdom og stigmaet, der er forbundet med at være hiv-smittet, har været prinsens hjertebørn, siden han besøgte landet tilbage i 2004.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS