Prins Charles advarede om flygtningekrisen

(Foto: RICHARD WAINWRIGHT/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Prins Charles mener, der er en stærk sammenhæng mellem klimaforandringerne og borgerkrigen i Syrien, som han forudså for mange år siden.

Den britiske prins Charles er ikke bange for at tale offentligt om sit politiske engagement, og i et interview med Sky News, som blev vist mandag aften, var det konflikten i Syrien, der havde prinsens opmærksomhed. Her kædede den britiske prins klimaforandringerne sammen med borgerkrigen i Syrien.

– Det, vi ser, er et klassisk eksempel på, at man ikke håndterer problemet, fordi – det er forfærdeligt at sige – men nogle af os sagde for omkring 20 år siden, at hvis ikke vi begyndte at håndtere problemerne, ville det føre til endnu værre konflikter over sparsomme ressourcer og endnu flere problemer på grund af tørke og den øgede effekt af klimaforandringerne, som betyder, at folk bliver nødt til at flytte, siger den 67-årige prins ifølge Sky News.

Sammenhæng mellem klimaforandring og folkevandringer

Prins Charles mener at se en direkte sammenhæng mellem klimaforandringerne og de massive folkevandringer fra Syrien. Den britiske prins skal tale ved klimatopmødet COP21 i Paris, som begynder i næste uge.

– Der er gode beviser for, at en af hovedårsagerne til rædslerne i Syrien – sjovt nok – var en tørke, der varede omkring fem eller seks år, og som i sidste ende betød, at mange folk blev nødt til at forlade deres jord, mener prinsen.

Prinsen af Wales bliver også spurgt, om han ser en direkte sammenhæng mellem klimaforandringer, konflikter og terrorisme, og igen er den britiske prins klar i spyttet.

– Det er først inden for de seneste par år, at Pentagon overhovedet har rettet opmærksomhed mod det. Det har en kæmpe betydning for det, der sker, understreger prins Charles.

Interviewet blev lavet før terrorangrebet i Paris, men blev altså først sendt mandag aften på Sky News.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS