Præst i husarrest samlede menighed i kirken

Søndag tog præsten Tony Spell i kirke og prædikede for en menneskemængde på trods af, at han er i husarrest.

Præsten Tony Spell nægter at overholde sin husarrest, da han mener, at det er hans og menighedens ret at forsamle sig og udøve deres tro. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Carlos Barria
Præsten Tony Spell nægter at overholde sin husarrest, da han mener, at det er hans og menighedens ret at forsamle sig og udøve deres tro. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Carlos Barria
Offentliggjort Sidst opdateret

Den amerikanske præst Tony Spell er blevet idømt husarrest ovenpå en beskyldning om bevidst at køre en person, der protesterede ude foran den kirke, som Tony Spell er tilknyttet, ned.

Knap en uge efter har præsten ikke overholdt de regler, han er underlagt, da han afholdt prædiken i sin kirke for en større menneskemængden, skriver The Advocate.

Nægtede at blive hjemme

Det skulle kun blive søndag igen, før præsten Tony Spell brød de regler, der gælder for hans husarrest.

Det er knap en uge siden, at han blev sendt i et fængsel i Parish på grund af en anklage fra en person, der protesterede ude foran præstens kirke, der angivelig fik Tony Spell til at forsøge at køre den protesterende over.

Tony Spell blev dog løsladt hurtigt efter på betingelse af, at han holder sig fra kriminalitet, samtidig med at han overholder statens restriktioner i forhold til coronavirus.

Men søndag tog Tony Spell i kirke og prædikede for en menneskemængde, der alle af staten var blevet bedt om at blive hjemme for at sænke spredningen af coronavirus.

Menighedens ret

Tony Spell har tidligere givet udtryk for, at statens anbefalinger om social distancering, og at borgere skal blive mest muligt i hjemmet, er en krænkelse mod hans og menighedens ret til at forsamle sig og udøve deres tro.

Angiveligt skulle Tony Spell dog have intention om at melde sig selv efter gudstjenesten søndag. Anklagemyndigheden har oplyst, at de ikke umiddelbart på dagen havde planer om at tage sagen videre, da der var andre mere presserende sager, der stod længere oppe på listen, heriblandt et mord på en politibetjent i Baton Rouge.

Det er ikke første gang, at præsten ikke overholder myndighedernes krav om, at borgere skal blive hjemme. Faktisk har Tony Spell ikke overholdt den hele seks gange. Ligesom han flere gange har samlet store menigheder i sin kirke.

Powered by Labrador CMS