PostNord forstår ikke problemet: 1000 blodprøver kasseret på grund af forsinket post

Nu vil man finde ud af, hvor mange penge det faktisk koster, når blodprøver ikke når frem til tiden.

Forsinkede blodprøver er et problem i Nordjylland. Regionen vil have set en pris på. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Hvad koster forsinkede blodprøver sygehuset, fordi de bliver kasseret, når de endelig når frem? Det vil Region Nordjylland sætte beløb på, fortæller DR P4 Nordjylland.

Klinisk Biokemisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital har talt op, at forsinkede pakker med blodprøver har medført, at 1000 blodprøver det seneste år er blevet kasseret og må tages om. Det er hver 25. blodprøve.

– Den mindste udgift er jo at tage prøven om og sende den igen. Langt dyrere spild giver det, når ambulante besøg, undersøgelser med mere må aflyses, siger ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling Annebirthe Bo Hansen til DR P4 Nordjylland.

– På Nuklearmedicinsk Afdeling har man gjort tallet op for to måneder, og man måtte i syv tilfælde aflyse undersøgelsen, og det koster 30.000 kroner, tilføjer hun.

Undersøgelserne er nemlig afhængige af, at analyserne af patienternes blodprøver er nået frem. Forsinkede blodprøver gør det altså problematisk at afvikle undersøgelserne til tiden. For de mange danskere, der leder af en folkesygdom, kan det betyde, at et i forvejen sygdomsramt liv bliver ramt af unødige udfordringer.

Skal forsinkede blodprøver føre til en ny leverandør?

Frustrationerne på sygehuset over de forsinkede blodprøver får Region Nordjyllands økonomiafdeling til at gå i gang med at få sat beløb på, hvad de kasserede blodprøver koster, fortæller kontorchef Karin Termansen.

– Det skal vi bruge til at finde ud af, om vi for eksempel skal bruge andre leverandører eller få prøverne frem på andre måder til de, som skal have dem, siger hun til radiostationen.

Postnord er uforstående overfor sygehusets utilfredshed, for ifølge selskabet når lige så megen post frem til tiden i dag som for år tilbage.

Postnord siger i en skriftlig kommentar, at fejlraten ligger klart inden for bestemmelserne i den pakkeaftale, sygehuset har købt. Hvis sygehuset ønsker et andet produkt med større rettidighed, f.eks. kurérkørsel, kan de naturligvis købe det, skriver kommunikationsrådgiver Christian Dahl Svendsen til DR P4 Nordjylland.

Powered by Labrador CMS