Populær millionforretning bremset af politiet: Nu skal 10 mand for retten

16 personer er blevet anholdt i en sag, der drejer sig om handel med varer af den slags, man måler i gram og ikke kan købe i et supermarked.

Dette var resultatet af politiets indsats onsdag. Foto: Politiet.
Udgivet Opdateret

Medierne havde allerede vejret, at der var noget i gære onsdag aften. Da slog politiets særlige enhed  – Særlig Efterforskning Øst – til i en koordineret aktion, der spredte sig ud over store dele af Sjælland.

Det viser sig i dag, at 16 personer blev anholdt i forbindelse med aktionen. 10 af dem bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør; sigtet for handel med op til 7.5 kilo kokain.

I forbindelse med onsdagens aktion blev der beslaglagt godt et kilo kokain, men politiets efterforskning af sagen giver altså anledning til at tro, at de 10 personer inden anholdelserne havde gang i en flittig, og indtægtsgivende, kokainhandel.

Solid kilopris

Politiet oplyser til Newsbreak.dk, at kokain i Danmark sælges for 600-700 kroner pr. gram, og så skal der jo ikke meget matematik til for at regne ud, at de 10 personer er sigtet for handel med narkotika for flere millioner kroner.

Det kilo kokain, der blev beslaglagt onsdag, har altså en værdi på den gode side af en halv million, og der har været til en hel del portioner til salg hos de sigtedes kundebase.

– Dem, der tager kokain, tager måske 0.15 gram ad gangen. Så et kilo er da en rimelig mængde, lyder det fra vicepolitiinspektør Knud Hvass.

Han er politiets kontaktperson til medierne i sagen, og han fortæller Newsbreak.dk, at de sigtede bliver fremstillet for formentlig lukkede døre.

Få detaljer om ulovlighedernes geografiske omfang

Det er derfor stærkt begrænset, hvad han faktisk har mulighed for at udtale sig om. Vi kan eksempelvis ikke få oplyst, præcist hvor de 16 personer blev anholdt.

Særlig Efterforskning Øst har udsendt en pressemeddelelse om sagen.

Her kan man læse, at de anholdte blev “taget” af politiet i Storkøbenhavn og flere steder på Sjælland. Hvor, på Sjælland, der er tale om, det ligger for nu hen i det uvisse.

Newsbreak.dk ville gerne have oplyst, hvor de sigtede er mistænkt for at have haft et marked for deres kokainsalg, men det er ikke lige sådan, at få sådanne oplysninger frem fra politiet.

– Det er ikke noget specifikt område. Aftagernettet er lidt rundt på Sjælland og i København. Det er ikke byerne i sig selv, der er målgrupper. De (de mistænkte, red.) er ligeglade med den slags, lyder det fra Knud Hvass.

Det tjener de penge på

I den udsendte pressemeddelelse kan man læse, at to af de anholdte er fuldgyldige medlemmer af rockerklubben Satudarah. Flere af de anholdte har relationer til samme rockerklub.

I forbindelse med gårsdagens ransagninger blev der foruden et kio kokain fundet cirka 1.000.000 kroner i dansk og udenlandsk valuta. Der blev fundet to skydevåben – med tilhørende ammunition – knive, andre stikvåben og peberspray.

– Efter vores opfattelse viser denne efterforskning atter, at de organiserede kriminelle – herunder en del medlemmer fra rocker og bandemiljøet – tjener deres penge på narkotikahandel. Med anholdelserne i går har vi endnu engang sat en stopper for et kriminelt netværk, siger Knud Hvass i pressemeddelelsen.

Til Newsbreak.dk forklarer han, at blandingen af dansk og udenlandsk valuta kan forklares med, at de sigtede har gjort forretninger i udlandet.

Han fortæller også, at man hos politiet ikke ved, hvordan det kilo kokain, der blev beslaglagt onsdag, er kommet ind i landet til at starte med.

– Ofte kommer det ind i en bil, lyder det fra Knud Hvass.

De 10 anholdt bliver fremstillet i grundlovsforhør i retten i Glostrup. De bliver blandt andet sigtet for handel med op til 7.5 kilo kokain. En af de anholdte sigtes kun for at være i besiddelse af et skydevåben. Newsbreak.dk vil stræbe efter at holde sidens læsere opdaterede, hvis der sker nyudviklinger i sagen i løbet af dagen. 

Powered by Labrador CMS