Politiprofessor: -Derfor er det smart at Raket-Madsen erkender partering
Ifølge professoren ændrer Peter Madsen forklaring af én enkelt grund.
Mandag kom det det frem, at Peter Madsen nu har erkendt at have parteret den svenske journalist Kim Wall ombord på sin ubåd Nautilus.
Og det er et smart træk. I hvert fald ifølge den svenske politiprofessor og forfatter Leif GW Persson.
– Hvis han bliver ved med at nægte det, løber han en risiko for, hans troværdighed undermineres, siger Leif GW Person til Aftonbladet.
På trods af, Peter Madsen erkender at have parteret liget, nægter han dog stadig at have dræbt hende; han forklarede, at hun inden selve parteringen var død af kulilteforgiftning.
– Det er ikke sådan, han nu forsøger at hjælpe politiet. Det er et helt klassisk mønster for sådan nogen. De tilpasser sig til det, som det er meningsløst at benægte. Hvis de gør det, kommer det til at underminere deres troværdighed i forhold til andre ting, siger Leif GW Persson.
Gratis indrømmelse
Politiprofessoren mener ikke, at den ny indrømmelse kommer kommer til at koste Peter Madsen noget, da han alligevel ikke står til en strengere straf.
Leif GW Persson er overbevist om, at Peter Madsen ikke startede sin kriminelle løbebane på sin ubåd.
– Man starter ikke sin forbryderkarriere på den her måde. Ikke med sådan en forbrydelse, siger Leif GW Persson.
Der er dog intet, der peger på, at Peter Madsen har tilknytning til andre forbrydelser, da der ikke er fundet nogen lignende i hverken Danmark eller Sverige.
– Derfor bliver man nødt til at lede videre. Det kan være, der er noget i Tyskland. Men det kan også være, der er noget, vi bare har overset, siger Leif GW Persson.
Svært af fastslå dødsårsagen
De nye oplysninger kom frem i et retsmøde 14. oktober, men blev altså først mandag offentliggjort.
Hvordan Peter Madsens nye forklaring om dødsårsagen kommer til at påvirke opklaringen, er endnu uvis.
Til Ritzau siger Peter Thiis Knudsen, der er er vicestatsobducent ved Syddansk Universitet, at det kan blive meget svært for retsmedicinere at vurdere, om den svenske journalist Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning.
Det skyldes, at ligdelene har ligget længe i vandet, før de er blevet fundet.
– Det, man kan se ved kulilteforgiftning, er, at ligpletterne bliver mere røde. De er normalt rødblå. Men det kan man nok ikke se meget på, fordi der er gået så lang tid, siger han.
Peter Thiis Madsen har dog ikke selv set på ligdelene fra Kim Wall.
Politiet oplyser i den forbindelse, at man derfor indhenter nye erklæringer fra retsmedicinere.
Liget skal til en retskemiker
Foruden at se på ligpletterne vil en retsmediciner ved mistanke om kulilteforgiftning også sende liget videre til undersøgelse hos en retskemiker, forklarer Peter Thiis Knudsen
Men også her vil det være svært at be- eller afkræfte, om hendes død skyldtes kulilteforgiftning.
– Vi skal også have det bekræftet af en retskemisk undersøgelse. Den vil også være meget svær at lave, når der er tale om et lig, der har ligget så længe i havet, siger Peter Thiis Knudsen.
Det var 10. august, at Peter Madsen og Kim Wall sejlede ud i Madsens ubåd fra København. 21. august blev hendes torso fundet i vandet, mens hendes ben og hoved blev fundet 6. oktober.
Endnu en nyhed i sagen er, at Peter Madsen nu har modtaget en ny sigtelse til det samlede billede. Foruden at være sigtet for forsømmelig omgang med lig – ved partering – er raketbyggeren også sigtet for drab. Ydermere har politiet nu sigtet ham for såkaldt “anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder.
Det er et ganske udefinérbart begreb, der ikke udspecificeres yderligere. Politiet skriver dog i en pressemeddelelse, at sigtelsen relaterer sig til 14 stiksår, der er fundet i og omkring kønsdelene.
I galleriet over artiklen kan du se et udvalg af essentielle personer i sagen.