Politiet vil nu gå efter disse syndere i trafikken

Der er dog "kun" tale om en indsats, der strækker sig over en uges tid.

I en hel uge kan du forvente, at politiet holder særligt øje med, om vi overholder færdselsloven. Arkivfoto: Elo Christoffersen.
Offentliggjort Sidst opdateret

Glemmer du sikkerhedsselen i bilen, eller har du det med at rode med din telefon, når du kører? Så er du blandt de bilister, der sender dansk politi, såvel som europæiske kolleger, ud på vejene i hele uge 11 i en målrettet kontrolindsats.

Bornholms Politi skriver i en pressemeddelelse, at man vil holde øje med, om folk bruger sele, fordi sikkerhedsselen nu engang ér et effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke.

Man agter derudover at holde øje med, om folk bruger deres telefon bag rattet, fordi brug af telefon øger risikoen for uheld. Sidder man med telefonen ved øret, stiger risikoen for et uheld med fire gange, end hvis man lod mobilen være, mens man kørte.

Vi er uopmærksomme

Mobiltelefonen er derudover ikke det eneste, der distraherer os, når vi køre bil. Det gør bilens GPS også, det gør computerer og papirarbejde, og det er alt sammen med til at øge risikoen for ulykke.

“Der er uopmærksomhed involveret i cirka hvert tredje trafikdrab på vejene i Danmark. Derfor er det vigtigt, at trafikkanterne har fokus på trafikken, når de færdes på vejene,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

Indsatsen løber fra mandag 11. marts til søndag 18. marts, og samtlige af landets politikredse forventes at deltage i indsatsen i et eller andet omfang.

Powered by Labrador CMS