Politiet sluger Claus Hjorts ekstra penge

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde tirsdag regeringens finanslovsudspil og herunder en post på 1,7 milliarder kroner sat af til en »forhandlingsreserve«. Men det kan blive småt med forhandling, for der er et stort hul i Justitsministeriets budget, når det kommer til politiet. Det skriver Politiken.

De 1,7 milliarder kroner er penge, som regeringen har sat af til at kunne imødekomme krav fra Folketingets partier i de kommende forhandlinger. Men selvom det kan lyde som rigtig mange penge, kan det blive småt med at efterkomme de øvrige partiers ønsker.

For pengene skal blandt andet bruges på politiet, og samtidig med at finansloven indgås, skal der laves en aftale om de næste fire års økonomiske ramme for politiet.

Politiaftale kan blive en dyr affære

Hvert fjerde år skal der findes penge til at opretholde politiets nuværende niveau, og dermed bliver partierne mødt af et hul i Justitsministeriets budget. Alene i 2016 udgør hullet omkring 480 millioner kroner. Yderligere tiltag i politiet skal finansieres derudover.

Dermed kan politiaftalen blive en dyr affære, der suger godt i Claus Hjort Frederiksens »forhandlingsreserve«.

Finansministeren har da også slået fat, at partierne ikke skal tro, det er en gratis omgang at være med til finanslovsforhandlinger.

»Vi stiller ikke bare en pose op på bordet med 1,7 milliarder kroner, hvor alle så kan række frem og tage de penge. Det skal konkret finansieres,« siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.

I regeringens finanslovsforslag foreslås det at skære på forskellige områder for 6,7 milliarder kroner. Pengene skal så bruges på nye tiltag.

Powered by Labrador CMS