Politiet ønsker hårdere straffe for menneskesmugling

Rigspolitiet vil i samarbejde med anklagemyndigheden forsøge at få menneskesmuglere dømt efter en langt strengere paragraf end i dag. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

Rigspolitiet vil i samarbejde med anklagemyndigheden forsøge at få menneskesmuglere dømt efter en langt strengere paragraf end i dag, skriver Jyllands-Posten.

Omfanget af menneskesmugling til Danmark er historisk højt, og politiets nye strategi kan aflæses direkte i anmeldelserne til retten om retssager mod smuglerne.

Politiet anmeldte i september sidste år blot i et enkelt tilfælde en menneskesmugler til retten efter en bestemmelse i straffeloven, som kan give helt op til otte års fængsel. I samme måned i år nåede politiet op på 18 anmeldelser efter samme paragraf.

»Vi står over for en organiseret kriminalitet, hvor nogle kriminelle personer tjener endog meget store beløb på at indsmugle flygtninge til Danmark. Vi har efterretninger fra politifolk i blandt andet København, Kolding og Sønderborg, som viser, at vi står over for et fintmasket netværk af organiserede smuglere. Det vil vi reagere på så stærkt som muligt, og derfor går vi benhårdt efter at få straffet smuglerne hårdere end i dag på grundlag af den omfattende efterforskning, vi foretager,« siger Politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet.

De fleste smuglere, der er blevet pågrebet, er indtil nu blevet dømt efter § 59, stk. 7 i udlændingeloven, der typisk giver et par måneders fængsel, skriver Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS