Politiet indrømmer fejl i børnelokker-sag

Politiet beklager en menneskelig fejl, der betyder at en sag om en børnelokker har ligget ubemærket hen siden januar.

Offentliggjort Sidst opdateret

Siden den 26. januar har Charlotte Clausen ventet på at høre fra Midt- og Vestjyllands Politi, efter hun anmeldte en sag om en børnelokker, der forsøgte at snakke tøjet af hendes 13-årige datter Emma via internettet. Først nu ser det ud til, der sker noget, kan Newsbreak.dk afsløre. Sagen har nemlig slet ikke været åbnet hos politiet.

– Jeg har slet ikke hørt noget, og siden vi anmeldte det, har det vist sig, at der er vildt mange andre piger fra Emmas skole, der også har været ude for dette her, fortæller Charlotte Clausen.

Hendes 13-årige datter går på Præstelundskolen i Brande, og Newsbreak.dk kunne i slutningen af januar udrulle sagen om en ukendt person, der under falsk dække af at være model-agent for det højtagtede bureau Scoop Models forsøgte at lokke en lang række piger til at smide tøjet foran et webcam. I den forbindelse blev sagen meldt til politiet af i hvert fald to bekymrede forældre. Charlotte Clausen var den ene.

– Jeg regnede egentlig med, at når det handlede om den slags, så gør politiet noget, fortæller hun Newsbreak.dk.

Det gjorde Midt- og Vestjyllands Politi bare ikke – og det er en klar fejl, lyder meldingen.

Anmeldt til orientering

Da den bekymrede mor kontaktede politiets servicecenter, der varetager ikke-akutte anmeldelser uden for dagtimerne, var det med forventningen om, at sagen ville blive efterforsket. Meldingen lød angiveligt, at sagen ville blive videregivet til lokalpolitiet i Herning. Her er der dog ikke meget nyt at berette, og det er der en ganske god grund til.

– Der er ikke foretaget yderligere i sagen. Vi har ikke efterforsket den, da sagen er anmeldt til politiets orientering, fortæller politikommisær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet, da Newsbreak.dk vil høre, om der er nyt i sagen, vi afdækkede tilbage i januar.

Han fortæller dog, at politiet jævnligt arbejder med den slags episoder rent præventivt og faktisk har en afdeling, der rådgiver og informerer skole- og gymnasieelever om netop nøgenhed og farer på internettet.

Skolen tog hånd om sagen

Hos kommunikationsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, der tager sig af generelle pressehenvendelser, er meldingen først, at de vil undersøge forholdet – og hvorfor kommunikationen mellem anmelder og politi tilsyneladende er bristet. Servicecentret vurderer anmeldelserne, og ved Charlotte Clausens henvendelse blev det vurderet, at der var tale om en orientering. Den opfattelse havde anmelder bare ikke, og det er tegn på en klar fejl.

Kommunikationsafdelingens repræsentant oplyser til Newsbreak.dk, at den ansvarlige leder af beredskabet ikke har tid til et interview, men at der er sket en helt klar menneskelig fejl, og det beklager han rigtig meget.

Sagen vil nu blive sendt videre til Lokalpolitiet i Herning – nogle måneder forsinket – og kommunikationsmedarbejderen lover at indskærpe over for medarbejderne, at sagen skal efterforskes grundigt.

Charlotte Clausen er glad for, at der nu sker noget, men sætter også pris på skolens håndtering af sagen.

– Skolen gjorde rigtig meget for at oplyse eleverne om dette, og vi har ikke hørt fra personen, der forsøgte at lokke, siden, fortæller hun.

Sagen kort:

Flere unge piger i den midtjyske by Brande blev i januar kontaktet af en falsk modelagent/-caster, der udgiver sig for at komme fra det anerkendte bureau Scoop Models og på den måde lokke piger helt ned i 13 års-alderen til at smide tøjet.

Fremgangsmåden er simpel. De unge piger blev kontaktet via Facebook af en “pige”, der kalder sig Sofie Danielle Teilgaard. Hun påstod at være castingagent for det anerkendte Scoop Models beliggende i København. Bureauet afviste alle sammenhænge og kaldte det dybt forkasteligt.

Der fra lokkedes pigerne til at melde sig til et påstået castingprogram via tale- og webcamtjenesten Skype. Her blev pigerne udfrittet om svar på brystmål, og om de er villige til at overskride grænser for at blive model – til en garanteret mindsteløn på 5000 kroner i timen og løfter om kontrakter med kendte magasiner som Vogue og Vi Unge.

Newsbreak.dk har dengang – som nu – forsøgt at opnå kontakt med den falske modelagent. Men uden held.

Powered by Labrador CMS