Politiet halter efter cyber-kriminelle
Rigspolitiet vil sætte flere medarbejdere ind i bekæmpelse af it-kriminalitet
Kriminalitet er blevet mere kompleks, mener Rigspolitiet, som dog ikke forventer at få større bevillinger.
Politiet har fortsat bagud i forhold til de it-kriminelle. Derfor skal der i år bruges flere medarbejdere og penge til området.
Det fremgår af en virksomhedsplan, som Rigspolitiet onsdag er klar til at offentliggøre.
En ny særlig enhed i Rigspolitiet har opgaven med at koordinere indsatsen og at hjælpe de enkelte politikredse med at opklare lovovertrædelserne.
Nationalt Cyber Crime Center, NC3, blev etableret sidste år, men allerede nu står det klart, at de cirka 70 ansatte ikke er nok.
“Vi vil markant styrke og udbygge indsatsen i forhold til efterforskning af it-kriminalitet,” hedder det i den nye virksomhedsplan.
Hver enkelt politikreds skal blive bedre til opgaven, og der vil i år blive tilført flere ressourcer, ligesom der skal investeres i ny teknologi, fremgår det.
NC3 skal vokse fra de nuværende 70 til mellem 90 og 100 politi- og it-folk, fortalte chefen for NC3, Kim Aarenstrup, forleden bladet Computerworld.
– Vi skal gøre Danmark til førende i Europa – eller i verden for den sags skyld – i forhold til at hindre og opklare it-kriminalitet, har chefen proklameret.
It-kriminaliteten stiger fortsat. Borgere rammes i deres hverdag, men der kan også være reelle trusler mod væsentlige samfundsinteresser, kan man læse i virksomhedsplanen.
Mere overordnet vurderer Rigspolitiet, at kriminaliteten er blevet mere kompleks og krævende på grund af ny teknologi og globalisering.
I øvrigt nævnes blandt andet rocker- og bandekriminalitet, indbrud i private hjem, økonomisk kriminalitet og færdselssikkerhed som områder, der skal prioriteres.
Ordensmagten har været igennem en stor effektivisering. Omkostningerne er reduceret med en halv milliard kroner i løbet af fire-fem år, og antallet af medarbejdere er beskåret med cirka 700 personer, har Rigspolitiet for nylig oplyst.
Cheferne regner ikke med at få ekstra bevillinger til at klare den angiveligt mere komplekse kriminalitet.
“Vi må forvente at skulle løse udfordringerne med de samme eller færre ressourcer,” hedder det i virksomhedsplanen.
/ritzau/