Politiet finder død kvinde på motorvej

Politiet har ikke meget at gå efter i jagten på identiteten på den kvinde, der blev fundet liggende på Holbækmotorvejen onsdag aften

Offentliggjort Sidst opdateret

Politi og redningsfolk stødte onsdag aften ind i lidt af et mysterium på Holbækmotorvejen nær byen Kirke Sonnerup i midtsjælland. Klokken 23.18 modtog politiet via alarm 112 en melding om, at en person var blevet påkørt på Holbækmotorvejen.

Det viste sig at være en kvinde, der af ukendte årsager har ligget på vejen, og som onsdag aften blev kørt over af en 59-årig kvinde fra Ruds-Vedby. Men om kvinden var død, inden hun blev påkørt, det ved politiet ikke.

– Vi afholder ligsyn i dag, hvor vi prøver at finde ud af, om kvinden døde som følge af påkørslen, eller om hun var død inden, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi til Newsbreak.

Intet ID

Opklaringen af kvindens identitet vanskeliggøres af, at hun ikke havde hverken pas, kørekort eller lignende på sig, da hun blev fundet. Og politiet må derfor tage andre metoder i brug, når de skal finde ud af, hvem hun er.

Kvinden havde dog andre effekter på sig. Politiet vil ikke nærmere ind på, hvad de faktisk fandt, men Martin Bjerregård fortæller, at en del af efterforskningen vil gå på disse effekter.

– Det er effekter, vi kan spore, og ud fra det vil vi prøve at identificere nogle pårørende. Ligsynet er også en vigtig brik. Her kan vi finde ud af, om hun har nogle særlige kendetegn i form af modermærker, tatoveringer og lignende, siger Martin Bjerregaard.

Han fortæller, at det er kombinationen af ligsynet og undersøgelsen af det, der blev fundet på den døde kvinde, der skal bruges til at identificere hende endeligt. Men det bliver et puslespil.

– Og det er selvfølgelig ikke særlig behageligt, at vi skal føle os frem til, om der er nogen, der savner en person. Men det er en opgave, vi må tage på os, siger Martin Bjerregaard.

Borgere bedes om hjælp

Politiet vil i forbindelse med opklaringsarbejdet gerne i kontakt med folk, der har kørt på strækningen i går aftes. Alarmopkaldet indløb 23.18, og har du umiddelbart inden befundet dig på Holbækmotorvejen i vestgående retning ud for Kirke Sonnerup, kan du måske hjælpe.

– Det kan være, at folk har passeret stedet og bemærket, at der har ligget noget på vejen, og tænkt, at det blot har været et dødt dyr eller nogle tabte effekter, siger Martin Bjerregård. Han opfordrer også familier til at holde mandtal.

– Nu, der er gået mere end 12 timer, ville det nok være meget godt at få tjekket, om man har styr på familien, siger Martin Bjerregård.

Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Powered by Labrador CMS