Politiet anholder 60 personer i “Operation Hvepsebo”

Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Politiet har onsdag anholdt et stort antal personer, der mistænkes for at have udnyttet identiteten på personer udsat for menneskehandel til omfattende økonomisk bedrageri.

Politiet har onsdag udført en stor aktion med ransagninger og anholdelser på 62 adresser på Sjælland og Lolland-Falster. Der er i alt omkring 60 personer, der er blevet andholdt mistænkt for menneskehandel, dokumentfalsk og bedrageri. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

– Det sjællandske politisamarbejde Task Force Indbrud (TFI) har i dag i tæt samarbejde med Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK), Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel (CMM), SKAT og Rigspolitiet udført en omfattende operation, skriver Nordsjællands Politi.

Aktionen er blevet udført under kodenavnet ”Hvepsebo”.

Politiet oplyser, at der i alt er blevet anholdt i alt cirka. 60 personer, hvoraf cirka 10 mistænkes for menneskehandel, dokumentfalsk og bedrageri.

De anholdte er fortrinsvis rumænske statsborgere, men der er også en mand af syrisk oprindelse, en dansk advokat og en dansk revisor blandt de anholdte.

De resterende cirka 50 anholde personer mistænkes indledningsvis for bedrageri. Men selvom de er anholdt, tror politiet at mange af dem, egentlig ikke har gjort noget kriminelt.

– Det er politiets opfattelse at de fleste af disse personer er blevet udnyttet og deres identitet misbrugt til strafbare handlinger. Disse personer vil som udgangspunkt ikke blive begæret varetægtsfængslet, skriver Nordsjællands Politi.

Task Force Indbrud har gennem de seneste fem måneder foretaget en intensiv efterforskning i sagen i tæt samarbejde med det rumænske politi. Efterforskningen har ifølge politiet afsløret, at en gruppe bagmænd har stået bag menneskehandel og alvorlig bedrageri.

– Efterforskningen har afdækket et omfattende kriminelt netværk, der med brug af de menneskehandledes identiteter har bedraget den danske stat (SKAT), banker, långivere og almindelig handlende for meget betydelige beløb, skriver politiet.

Powered by Labrador CMS