Politiet advarer mod boligsvindlere

Københavns Politi advarer mod, at man lejer Airbnb-boliger andre steder end hos Airbnb selv.

Københavns Politi advarer mod at leje Airbnb-boliger andre steder end hos Airbnb selv. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Flere gange i den seneste tid har Københavns Politi modtaget anmeldelser fra personer, der lokkes til at tro, de lejer boliger gennem den populære udlejningstjeneste Airbnb.

Airbnb er en portal, hvor private kan udleje deres bolig til andre, og langt hen ad vejen fungerer det også. Der er dog – ikke overraskende – også lyssky typer, der vil udnytte dette til at franarre folk deres penge.

Fremgangsmåden er simpel, skriver politiet i en pressemeddelelse.

– De falske annoncer optræder på andre hjemmeside end Airbnbs, og man opfordres til at betale penge via bankoverførsler – oftest til konti i udlandet.

Efterfølgende vil lejere opdage, at personen, der har modtaget pengene, slet ikke ejer eller har råderet over den påståede udlejede lejlighed, og så kan man ikke længere komme i kontakt med personen.

Det hele er selvfølgelig fuskeri, og derfor advarer politiet nu:

– Airbnbs annoncer optræder aldrig andre steder end på Airbnbs egen side. Ved brug af Airbnb vil man aldrig blive bedt om at lave direkte overførsler til en bestemt konti, men betalingen foregår derimod altid med kreditkort uden undtagelse. Al kommunikation mellem lejer og udlejer går som udgangspunkt via Airbnbs site, og man skal ikke skrive til personlige mails eller telefonnumre, skriver politiet.

Powered by Labrador CMS