Politi slår til mod netværk af formodede fakturafabrikker
Ti personer er anholdt i sag om hvidvask for 45 millioner. Der blev udstedt falske fakturaer, mener politiet
17 adresser blev torsdag morgen ransaget af politiet i en sag om hvidvask af mindst 45 millioner kroner.
Samtidig blev otte mænd og to kvinder anholdt, oplyser Københavns Politi torsdag eftermiddag.
De mange millioner blev ifølge politiet hvidvasket via et netværk af fem selskaber, som fungerede fakturafabrikker, hvor der blev udstedt falske fakturaer til en række danske virksomheder.
45 millioner
Otte af de anholdte er sigtet for grov hvidvask for mindst 45 millioner kroner og mistænkes for at have drevet hvidvasknetværket.
Den niende anholdte sigtes for skatte- og momsunddragelse. Vedkommende skal som direktør i en virksomhed have købt de fiktive fakturaer for derved at opnå et momsfradrag.
Den tiende er sigtet for medvirken til skatte- og momsunddragelse.
- Forud for aktionen har vi gennem længere tid efterforsket hvidvasknetværket. Efterforskningen fortsætter, og jeg kan ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen, siger vicepolitiinspektør Anne Katrine Kristensen.
De anholdte er i alderen 23 til 65 år, oplyser politiet.
Sekscifret pengebeløb beslaglagt
Skattestyrelsen bistod ifølge politiet med ransagningerne af de 17 adresser. Der blev beslaglagt "et sekscifret pengebeløb" og flere telefoner og computere.
Hvidvask er kendetegnet ved, at de kriminelle forsøger at sløre pengenes ulovlige oprindelse.
I denne sag skal det altså være sket ved, at der blev udstedt fiktive fakturaer - altså fakturaer for varer eller ydelser, der ikke er leveret.
Tre af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag eftermiddag i Københavns Byret. Her vil en anklager kræve dem varetægtsfængslet. Samtidig vil anklageren anmode om, at retsmødet foregår bag lukkede døre.