Politi og DMI advarer mod glatte veje: Her skal du passe ekstra godt på

Det er hamrende glat flere steder fredag morgen.

Offentliggjort Sidst opdateret

– Jeg kan i hvert fald konstatere, at der er negative temperaturer i næsten hele Jylland – kun undtaget det sydligste og nordligste. Enkelte steder mod øst er det samme, når der opstår sprækker i skydækket.

Sådan siger vagthavende meteorolog Trine Pedersen ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Newsbreak.dk, da vi henvender os på baggrund af en stribe advarsler fra politikredse rundt om i landet.

Samstemmende advarer disse via Twitter mod glatte veje, og noget tyder da på, at den er god nok.

Regn i nat

Syd- og Sønderjyllands Politi, Sydøstjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi er først ude af busken med advarselslamperne. Således skriver de alle, at der er indløbet meldinger om særdeles glatte veje forskellige steder i de respektive politikredse.

Førstnævnte har bemeldt Vejen-området som særlig ramt af det såkaldte sorte is. Det er is på vejene, man ikke nødvendigvis kan se.

Hos DMI forklarer Trine Pedersen, at det formentlig kan skyldes, at det natten over har regnet flere steder. Kombineret med frosne vejbaner, så lægger det sig som is, der kan snyde – og det er glat.

En anden ting, meteorologen påpeger, er at lufttemperaturerne faktisk er nogenlunde høje. Faktisk over frysepunktet langt de fleste steder.

– Det kan godt drille lidt, fordi mange måske tænker, at det ikke kan være glat, hvis det ikke er frostgrader, siger hun. I galleriet her over artiklen kan du se DMIs oversigtskort, der viser, hvor det i øjeblikket er koldest på vejene.

Powered by Labrador CMS