Pillepas på ferien: Disse ting skal du vide, før du tager medicin med i kufferten

Kan man bare smide sin medicin i kufferten, når man skal ud at rejse? I flere tilfælde er det nødvendigt med et medicinpas - eller et pillepas, som det også kaldes. Se reglerne for det her.

Offentliggjort Sidst opdateret

Flere danskere spørger formentlig sig selv i disse ferietider, om det er nødvendigt at anskaffe sig et medicinpas – også kendt som pillepas – før de skal ud at rejse.

Og det er rent faktisk nødvendigt i en lang række tilfælde.

Selv når du rejser indenfor Schengen-området i Europa, kan du blive krævet dokumentation for, at din medbragte medicin er til eget forbrug. Det oplyser borger.dk.

Pillepas udenfor Schengen

Rejser du uden for Europa er reglerne mere usikre. De enkelte lande fastsætter nemlig selv deres egne regler for, hvilken medicin det er tilladt at tage med ind i landet. Derfor opfordrer borger.dk til, at man henvender sig på det pågældende lands ambassade for at få at vide, om man må tage sin medicin med.

Fakta om pillepasset:

– Det er ikke alle typer medicin, du behøver et pillepas til. I de fleste tilfælde vil du eksempelvis frit kunne medbringe astmamedicin, gigtmedicin, hjertemedicin, hudmidler og infektionsmedicin.

– Er du i tvivl, om dit lægemiddel indeholder euforiserende stoffer, kan du tjekke på www.apoteket.dk.

– Hvis du ønsker et pillepas, skal du have en recept fra lægen.

– Det er gratis at få et pillepas, og de udstedes på alle landets apoteker. Du kan hente pillepasset 1-2 hverdage efter bestilling.

Kilde: Apoteket.dk.

Det er gratis at anskaffe sig et medicinpas, og man kan bestille det online på borger.dk. Passet gælder i hele ferieperioden – dog maksimalt i 30 dage, og må man skal have en attest for hvert præparat, man tager med på rejsen.

Powered by Labrador CMS