Pia K.: Grimhøjmoskeen er en terrorrede

Foto: Carsten Lundager
Offentliggjort Sidst opdateret

»Vi mener absolut, at den moske kan forbydes og bør forbydes.«

Det gentager Pia Kjærsgaard (DF) og Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), efter formanden i den omstridte moske på Grimhøjvej i Aarhus angiveligt i en ny DR-dokumentar fortsætter sine kontroversielle udmeldinger om opfordring til terror og afstand til demokratiet.

»Der er ingen tvivl om, at det er en terrorrede. De har en skjult dagsorden, som de ikke vil ud med, og der er folk, som er udklækkede med terrorvirksomheder og er taget til Syrien og andre lande for at skade Danmark og den vestlige verden,« siger værdiordføreren, Pia Kjærsgaard.

Partiet fremsatte sidste år et forslag om at lukke moskeen, som dog blev nedstemt i folketingssalen. Med blandt andet formandens gentagne hyldester til IS-krigere både tidligere og nu i dokumentaren står de andre folketingspartier ifølge Martin Henriksen med et stort forklaringsproblem:

»Når de ikke vil agere politisk og lovgivningsmæssigt på det her og pålægge regeringen at arbejde på et forbud, så er det i realiteten det samme som at sige, at der ikke skal ske noget.«

Pia Kjærsgaard bakker op og efterlyser handling.

»Vi har bedt om, at de andre partier tager det her alvorligt. Det er jo absurd, at vi bliver ved med at lukke øjnene. Folkene i moskeen vil ikke tage afstand til IS, de hylder selvmordsbomber, og de overtræder i den grad Danmarks grundlov ved at sende folk i krig i Syrien,« siger hun.

Værdiordføreren vil derfor ikke afvise, at DF genfremsætter lovforslaget om at lukke moskeen.

»Der skal ske noget. Den moske skal lukkes, og der skal ikke åbnes flere af den slags,« siger hun og fastslår:

»Vi kan ikke bare blive ved med at bilde os ind, at det nok skal gå. Vi er blåøjede, og de griner af os og udnytter vores godhed. Og det, synes jeg, er forkasteligt.«

Powered by Labrador CMS