PET: Vi skulle ikke have krydset broen

Arkivfoto: Michael Bothager/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Det var en fejl, da Politiets Efterretningstjeneste (PET) i lørdags af to omgange gav grønt lys til, at kronprins Frederik kunne krydse en lukket Storebæltsbro, hvor al trafik blev holdt tilbage på grund af stormen Egon.

Sådan lyder det nu fra PET i en pressemeddelelse.

»PET kan bekræfte, at Krone 7, fulgt af PET-livvagter, fik adgang til at passere Storebæltsbroen, selvom den var lukket for biltrafik på grund af storm. Det er PETs ansvar at varetage sikkerheden i sådanne situationer, og denne passage burde naturligvis ikke være sket. PET beklager og vil nu gennemgå de relevante procedurer på området,« lyder det i pressemeddelelsen.

Kronprinsen selv har også beklaget optrinnet. Kongehuset oplyser ligeledes i en pressemeddelelse, at Kronprinsen er »ked af det, der skete«, og at »det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for at bilen kunne fortsætte.«

Direktør hos Sund og Bælt, Leo Larsen, har kaldt beslutningen om at krydse den lukkede bro for »fuldstændig uforsvarlig«.

»Det er fuldstændigt uforsvarligt at køre over. Man risikerer, at der sker et færdselsuheld. Hvis det sker, skal der redningsmandskab ud på broen, og så risikerer man deres liv. Det er baggrunden for, at vi sammen med politiet vælger at lukke broen. Det er for farligt at færdes derude,« siger Leo Larsen til bt.dk.

Kronprins Frederik krydsede i alt broen to gange lørdag: En gang om eftermiddagen, hvor broen netop var lukket og igen senere natten til søndag, hvor broen fortsat var lukket på grund af stormen.

Powered by Labrador CMS