Påsken er blevet brugt på at køre for stærkt
Rigspolitiet oplyser, at der i perioden omkring påske er flere tusinde bilister, der er blevet taget for at køre for stærkt.
Politikredse i hele landet har i perioden fra fredag den 3. april og frem til mandag den 13. april, hvor påsken sluttede, foretaget en lang række fart- og spirituskontroller.
Der har vist sig at være en stor mængde bilister, der har haft svært ved at overholde hastighedsgrænserne. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.
11.439 kørte for stærkt
Selv om at tiden har lagt op til, at danskere opholder sig meget i hjemmet på grund af coronavirus, så er der fortsat en del, der har bevæget sig ud på landets veje.
En del af dem har haft meget svært ved at overholde fartgrænserne, for politiet har i løbet af perioden i starten af april sigtet 11.439 personer for at køre for stærkt.
Sammenlignet med mængden af trafik i samme periode er det antal højt, lyder det fra Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.
– Påsken har været speciel i år, og det har været tydeligt, at mange har afholdt sig fra at bevæge sig ud på vejene i deres køretøjer, men det har ikke ændret på politiets indsats. Mange trafikanter har måske været overrasket over politiets tilstedeværelse i trafikken, og alt for mange har betragtet de tyndt befolkede veje, som en unik mulighed for at bryde færdselsloven. Vi kan se et meget højt antal hastighedsovertrædelser holdt op mod den lave trafikintensitet, og det er uacceptabelt, siger han.
I 2019 blev 14.325 blev sigtet for at have kørt for stærkt i samme periode.
Med sprit eller narko i blodet
Desværre oplevede politikredsene ved kontrollerne også, at der fortsat er en lang række personer, der fører et køretøj på trods af, at det er påvirket af alkohol eller narkotika.
157 bilister blev sigtet for spirituskørsel, mens 312 blev sigtet for narkokørsel. Derudover kommer 51 ulykker, hvor det mistænkes, at føreren var påvirket af alkohol. Ligeledes mistænkes det at føreren i 16 ulykker var påvirket af stoffer.
Sammen med hastighed er spiritus nogle af de hyppigste grunde til, at der sker ulykker.
– Hastighed og spiritus er blandt de hyppigste årsager til, at der sker færdselsuheld og selvom den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, ser vi stadig påvirkede bilister. Vores mål er at få nedbragt antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, derfor sætter vi massivt ind over for disse overtrædelser, siger politiassistenten.
Siden 2007 er antallet af spritbillister, der er blevet taget af politiet, halveret.