Pas på: Farligt for hunden i efteråret

Farer lurer i efteråret, nogle er mere kendte end andre

Offentliggjort

Mens bladene falder fra træerne i smukke farver, bliver det tilsvarende farligt for hunde at bevæge sig i . 

Der lurer nemlig mange farer for hunden, lyder det fra Agria Dyreforsikring. 

Virker uskyldigt

Blandt dem er kastanjer, som på denne tid falder ned og er særligt giftige for hunde. Det er især hvalpe, som vil lege med dem, der er i risiko for forgiftning. 

Og selv noget så uskyldigt som nedfaldsfrugt kan være til fare for hunden, da det kan give infektioner med hjertelungeorm.

Kendte faldgruber

Blandt de mere kendte er også de giftige svampe, som hunde ikke er klar over, de skal undgå. De flotte farver kan gøre hunden interesseret i svampen, men det kan i værste fald være livsfarligt for hunden. 

Samtidig kan også rottegift, der er spredt være til fare for hunden. Hvis man selv bruger rottegift, er det en god idé at placere det steder, hvor hunden ikke kan nå det. 

Giftigt

Af de mindre kendte er blandt andet agern, hvis giftstoffer i store mængder kan lede til nyre- og leversvigt hos hunde. De kan derudover også sætte sig og blokere hundens tarmsystem. 

Men også noget så uskyldigt som blomsterløg, kan være farligt for hunden. De kan gøre hunden utilpas, da de indeholder giftstoffer, der er skadelige. Det kan resultere i alvorlige virkninger eller som minimum lede til et maveonde. 

Der er grund til at passe på hunden her i efteråret.
Powered by Labrador CMS