Pas på dig selv ombord på flyet
En flyrejse påvirker os af flere årsager fysisk. Her er en række gode råd til at komme skånsomt ud i verden.
De fleste kan vist nikke genkendende til, at en flyrejse ikke er det mest underholdende i denne verden. Man sidder mange mennesker på forholdsvis beskeden plads, i hvert fald på økonomiklasse, og der er på det nærmeste ikke plads til at røre sig. Det kan derfor også være vanskeligt at få tiden til at gå, hvis der da ikke vises en god film eller to undervejs. Eller hvis man ikke har sørget for at få pakket noget læsestof i håndbagagen.
Helt galt er det, hvis man oven i købet lider af flyskræk og får stress alene ved udsigten til at skulle ud at flyve.
Artiklen fortsætter under videoen
Samtidig er det en kendsgerning, at flyvning påvirker os fysisk. Blandt andet på grund af en nærmest ikke eksisterende luftfugtighed og fordi trykket i kabinen er lavere end, vi er vant til. Det kan gøre turen undervejs og såmænd også et stykke tid efter den til en udfordring for mange.
Der findes dog en række ting, man selv kan gøre for at modvirke de fysiske påvirkninger.
Hvad det handler om, kan man se i galleriet over artiklen.
Ændringerne af trykket ombord mærker mange ikke mindst i ørerne i forbindelse med start og landing og den tørre luft giver for nogle irritation i øjnene. Der findes også de, der føler sig oppustet og andre igen oplever, at fødderne hæver op. Det er også sket, at passagerer har fået blodpropper i benene ombord på et fly. Det er dog yderst sjældent
Alt i alt er det derfor en rigtig god ide at følge rækken af råd, når man sidder i 10 kilometers højde. Det er oven i købet ganske simpelt.