Parkeringsfælder: Kender du ikke disse regler, kan det blive meget dyrt

Sådan undgår du at falde i helt almindelige parkeringsfælder. Eller: Sådan sparer du penge. Du vælger selv.

Intet er mere ærgerligt end at få en parkeringsbøde. KLIK og se de fælder, du kan falde i. Mon du er klar over dem alle? Sikkert ikke. Foto: Colourbox.
Intet er mere ærgerligt end at få en parkeringsbøde. KLIK og se de fælder, du kan falde i. Mon du er klar over dem alle? Sikkert ikke. Foto: Colourbox.
Offentliggjort Sidst opdateret

Parkeringsregler kan være gode at kende – men også i nogle tilfælde lette at overse.

I galleriet over artiklen har vi samlet en række af de parkeringsregler, der ofte bliver glemt. Eller overset.

Ved du for eksempel, hvor tæt, du må parkere på et fodgængerfelt? Det – og mange andre – spørgsmål får du altså svar på i galleriet.

Knap en milliard kroner. Så meget hiver staten hjem på parkeringsafgifter og betalingsparkering på et år.

Forenede Danske Motorejere, FDM, skriver på sin hjemmeside, at ulovlig parkering og betalingsparkering i alt har tjent 925 millioner kroner ind i 2017. Det er 120 millioner mere end i 2016.

– Det kan både skyldes, at vi har fået flere biler, og at priserne kan være sat op flere steder. Men den overvejende årsag er formentligt, at Københavns Kommune i marts sidste år udvidede zonen med betalingsparkering til også at omfatte Ydre Nørrebro, Ydre Østerbro og Valby, forklarer juridisk konsulent i FDM Dennis Lange, der står bag undersøgelsen.

To tredjedele kommer fra hovedstaden

Det er da også København, der skæpper allermest i kassen. Lægger man betalingsparkering og afgifterne sammen, når hovedstaden op på i alt 621.500.000. Til sammenligning er tallet for Aarhus – listens nummer to – 66.450.000 kroner.

Det betyder altså, at Københavns Kommune står for to tredjedele af indtægterne.

Parkeringsregler skal overholdes

Det er en rigtig god ide at holde øje med, om du kører ind i en p-zone. Og så følge de regler, der gælder der. Foto: Colourbox.
Det er en rigtig god ide at holde øje med, om du kører ind i en p-zone. Og så følge de regler, der gælder der. Foto: Colourbox.

Du skal selvfølgelig huske at betale for parkeringen i de områder, hvor der er skiltet med det. Klart. Der er dog også andre – og vigtige – parkeringsregler, du skal overholde. De vigtigste har FDM et bud på – dem har vi samlet i galleriet over artiklen.

Det er blot en række få råd, du skal huske. På den måde kommer du i sidste ende til både at spare penge og ærgrelser over at skulle betale en parkeringsafgift.

Og som en lille løftet pegefinger gør FDM opmærksom på denne forskel på observationstid:

  • Er der tale om et standsningsforbud på offentlig område, er der ingen krav om, hvor længe bilen skal observeres før der udstedes en parkeringsafgift.
  • Ved parkeringsforbud på offentlig område, skal der mindst observeres i tre minutter.
Powered by Labrador CMS