Påkørte klapvogn: 8 uger baby væltede ud

En blot 8 måneder gammel pige blev væltet i klapvognen, da den 27-årige kom kørende på sin knallert. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

En 27-årig mand er idømt 40 dages betinget fængsel for at påkøre klapvogn med 8 uger gammel baby

En 27-årig mand blev torsdag idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om 60 timers samfundstjeneste. Han blev endvidere idømt en bøde på 24.250 kroner og frakendt førerretten i 8 år, lyder det i en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den 27-årige mand blev blandt andet dømt for spirituskørsel og kørsel med hash i blodet dels i en personbil den 10. marts 2014, dels på knallert den 9. juni 2014 på Marielyst strand.

På Marielyst Strand er det forbudt at køre med motordrevne køretøjer, og manden er dømt for at forvolde fare efter straffelovens paragraf 252, fordi han kørte på stranden. Han førte knallerten, så han mistede herredømmet over den og bragte dermed de gående på stranden i fare, da de måtte undvige.

I forbindelse med samme kørsel forvoldte han fare for en lille 8 uger gammel piges liv eller førlighed, da han påkørte og væltede en klapvogn, hvori pigen lå. Pigen, der var spændt fast i klapvognen, fik sand i hovedet men kom ikke fysisk til skade.

Den 27-årige, som ligeledes blev dømt til at betale erstatning for klapvognen, modtog dommen.

Powered by Labrador CMS