OW Bunker satsede på spekulation

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

OW Bunkers nu tidligere risikomanager løfter sløret for, hvordan OW Bunker spekulerede i avancerede finansielle papirer.

Spekulation i avancerede finansielle papirer i OW Bunkers risikoafdeling var en så væsentlig del af forretningen, at afdelingen hver eneste måned budgetterede med store millionoverskud.

Det siger selskabets nu tidligere risikomanager, Kenneth Rosenmeyer, der for første gang kommenterer de investeringer, der endte med at blive en væsentlig del af årsagen til OW Bunkers kollaps, skriver Jyllands-Posten fredag.

Kenneth Rosenmeyer var ansat direkte under Jane Dahl Christensen, der var chef for virksomhedens Risk Management-afdeling, og som blev fyret på grund af tab for 150 millioner dollars svarende til knap 900 millioner kroner.

Populært sagt sigter risikostyring normalt mod at gå i nul, forstået på den måde at man investerer i finansielle papirer, der kan sikre en virksomhed mod udsving i for eksempel valutakurser eller oliepriser.

Det gjorde man også i OW Bunker, men som risikomanager havde Kenneth Rosenmeyer fået en særlig opgave med at sikre virksomheden store millionoverskud på at forsøge at “slå markedet”.

Newspaq

Powered by Labrador CMS