Ovnstegte frikadeller: Sådan laver du deller i ovnen
Opskrift på ovnstegte frikadeller: Hvorfor lave pandestegte deller, når du kan få fremragende ovnstegte frikadeller? Det sparer en masse svineri.
Ovnstegte frikadeller smager lige så godt som frikadeller stegt på panden. Og der er nogle klare fordele ved at stege dem i ovnen: Du sparer svineriet i køkkenet – og får bedre frikadeller.
Opskriften her giver giver 16-20 lækre, sprøde frikadeller.
Opskrift på frikadeller:
800 gram hakket svine- og kalvekød
2 teskefulde salt
2 finthakkede løg
2 æg
2,5 deciliter mælk
4 spiseskefulde hvedemel
Sort peber
Sådan gør du:
Kom hakket kød og salt i en skål, og rør farsen grundigt.
Rør derefter løg og æg ind i farsen, hvorefter du gradvist rører mælk og hvedemel i. Farsen skal være lind, så tilsæt eventuelt lidt mere mælk eller mel. Krydr med peber, og stil på køl i 30 minutter.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg 16-20 frikadeller på pladen. Størrelsen bestemmer du selv.
Derefter steges frikadellerne i en 210 grader varm ovn (varmluft) i cirka 25 minutter. Laver du mindre frikadeller er bagetiden naturligvis lidt kortere.
Du kan selvfølgelig sagtens benytte denne opskrift på ovnstegte frikadeller til pandestegte frikadeller. Det sviner lidt mere i køkkenet, men smager også himmelsk.
Se flere opskrifter fra Madens Verden her