Ovnstegte frikadeller: Sådan laver du deller i ovnen

Opskrift på ovnstegte frikadeller: Hvorfor lave pandestegte deller, når du kan få fremragende ovnstegte frikadeller? Det sparer en masse svineri.

Ovnstegte frikadeller er mindst lige så gode som de pandestegte. Hvis ikke bedre. Foto: Guffeliguf.dk.
Offentliggjort Sidst opdateret

Ovnstegte frikadeller smager lige så godt som frikadeller stegt på panden. Og der er nogle klare fordele ved at stege dem i ovnen: Du sparer svineriet i køkkenet – og får bedre frikadeller.

Opskriften her giver giver 16-20 lækre, sprøde frikadeller.

Opskrift på frikadeller:

800 gram hakket svine- og kalvekød
2 teskefulde salt
2 finthakkede løg
2 æg
2,5 deciliter mælk
4 spiseskefulde hvedemel
Sort peber

Sådan gør du:

Kom hakket kød og salt i en skål, og rør farsen grundigt.

Rør derefter løg og æg ind i farsen, hvorefter du gradvist rører mælk og hvedemel i. Farsen skal være lind, så tilsæt eventuelt lidt mere mælk eller mel. Krydr med peber, og stil på køl i 30 minutter.

Læg bagepapir på en bageplade, og læg 16-20 frikadeller på pladen. Størrelsen bestemmer du selv.

Derefter steges frikadellerne i en 210 grader varm ovn (varmluft) i cirka 25 minutter. Laver du mindre frikadeller er bagetiden naturligvis lidt kortere.

Du kan selvfølgelig sagtens benytte denne opskrift på ovnstegte frikadeller til pandestegte frikadeller. Det sviner lidt mere i køkkenet, men smager også himmelsk.

Se flere opskrifter fra Madens Verden her

Powered by Labrador CMS