Overvejer du at tage et kviklån? Disse ting skal du være opmærksom på
Der er flere ting, du skal være meget opmærksom på, hvis du overvejer at tage et kviklån. Man kan nemlig nemt komme galt afsted.
Hvis man står og mangler lidt penge til en rejse, en ny computer eller nyt tøj, kan det være fristende at tage et af de såkaldte kviklån.
Ofte er lånene både nemme og hurtige at få, men ifølge Forbrugerrådet Tænk skal man være særdeles varsom med at tage et kviklån
Der er nemlig mange faldgruber, man skal tage sig i agt for, så man ikke pludselig ender med at betale en formue i renter og gebyrer for sit kviklån.
I galleriet ovenfor kan du se Forbrugerrådet Tænks gode tips til, hvordan du kan undgå et kviklån.
Kviklån: Pas på renter og gebyrer
En af de største ulemper ved et kviklån er, at man hurtigt kan komme til at skylde en mindre formue på grund af de relativt høje renter.
Derfor opfordrer Forbrugerrådet Tænk til, at man læser lånebetingelserne grundigt igennem, før man indgår lånet.
Især skal man være opmærksom på ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent.
Forskel på kvik- og forbrugslån
Forbrugslån
Forbrugslån er en bred betegnelse for lån til ting og oplevelser, du typisk ’bruger op’ indenfor en kortere periode. Det kan for eksempel være lån til en telefon, en computer eller en rejse. Forbrugslån har ofte relativt store omkostninger (renter og gebyrer), så du skal altid overveje behov og mulige alternativer.
Du kan både få et forbrugslån i banken og hos såkaldte finansieringsselskaber, som er specialiserede udlånsvirksomheder, hvor du typisk låner pengene over nettet eller telefonen. Hvis du skal låne penge til forbrug, skal du altid være grundig med at sammenligne priser, for forskellen i omkostninger kan være rigtig stor.
Kviklån
Kviklån er en form for forbrugslån, som der har været meget fokus på i de senere år. Du kan typisk kun låne nogle få tusinde kroner, lånet tilbydes udelukkende online, og du forventes at betale pengene hurtigt tilbage. Det kan virke som en nem og hurtig måde at få råd til det, du lige står og mangler. Men det er ofte en meget dyr løsning, især hvis du ikke betaler pengene tilbage på den korte tid, som du siger ja til, når du tager lånet. Inden du tager et kviklån skal du i særlig grad spørge dig selv, om du har behov for at låne pengene og om du er sikker på, at du kan betale pengene tilbage så hurtigt.
Kilde: Forbrugerrådet Tænk
På et kviklån kan ÅOP sommetider være helt oppe 700 procent, mens det for en almindelig kassekredit typisk er 7-10 procent ifølge Forbrugerrådet Tænk.