Ordblind prins taler ud på svensk tv

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Newspaq
Newspaq

Efter flere års ihærdige forsøg, er det endelig lykkedes den svenske talkshow-vært David Hellenius at få prins Carl Philip i studiet.

Han har ikke altid haft det nemt. Ud over at være lillebror til Sveriges tronarving og konstant i mediernes søgelys, har prins Carl Philip kæmpet med ordblindhed og et omdømme som den “uintelligente” prins.

Derfor har den 35-årige prins nu valgt at sige ja til et interview på landsdækkende svensk tv. Her vil han blandt andet tage til genmæle mod dem, der måtte mene, man er mindre intelligent, fordi man lider af ordblindhed.

Det fortæller tv-vært David Hellenius til Aftonbladet.

– Ordblindhed har påvirket hele hans liv og har medvirket til at skabe et billede af ham som den uintelligente prins. Det er den største anledning til, han har valgt at sige ja til den her type interview, fortæller David Hellenius til avisen.

Prins Carl Philip blev for alvor interessant for de svenske medier, da han i juni forlovede sig med den tidligere Paradise Hotel-deltager Sofia Hellqvist. Et emne, som den svenske prins sandsynligvis også vil komme ind på under interviewet.

– Han havde ikke nogen forholdsregler. Han var virkelig åben under interviewet og talte om for- og bagdele ved at være prins, kærligheden til Sofia, hvordan de mødte hinanden, og hvad hun betyder for ham, fortæller David Hellenius.

Det var imidlertid ikke nemt for TV4- værten, der tidligere har optrådt på tv med forskellige parodier af prins Carl Philip og den royale familie, at overbevise prinsen om at lade sig interviewe.

Men efter flere forhåndsmøder, hvor David Hellenius gjorde en særlig indsats for at opbygge den nødvendige tillid, lykkedes det at overtale prinsen til at lave et det interviewet.

– Jeg er meget stolt over at få lov til at være med til at tegne et lidt andet billede af prinsen, end man før har set, siger David Hellenius.

Interviewet kan ses fredag aften kl. 21.25, når svensk TV4 viser programmet “Hellenius hörna”.

Newspaq

Powered by Labrador CMS