Opskrift: Hjemmelavede fastelavnsboller med creme
Sådan laver du hjemmelavede fastelavnsboller med creme. Den rigtige opskrift på de populære kager til fastelavn, og de smager fantastisk godt.
Hjemmelavede fastelavnsboller med creme er altid populært – både til små og store. Her er opskriften, der helt sikkert vil stille din lækkersult
Ud af denne opskrift får du ti dejlige fastelavnsboller.
Du skal bruge:
20 gram gær
2 deciliter mælk
1 spisefuld sukker
En strøgen teskefuld stødt kardemomme
1 teskefuld vaniljesukker
300 gram hvedemel + lidt til æltning
150 gram koldt smør
En smule salt
1 brev kagecreme – ellers er her opskriften på kagecreme
1 æg og lidt mælk til pensling
Sådan gør du:
Gæren røres ud i lunkent mælk, og derefter røres sukker i sammen med kardemomme og vaniljesukker.
Find en anden skål frem, hvor du smør smuldres ud i hvedemelet. Tilsæt en smule salt, og rør det derefter ind i dejen. Du kan med fordel anvende en røremaskine. Dejen må ikke blive for fast, så den skal altså være en smule tynd i det uden at være flydende. Nu skal dejen hviletildækket i 30 minutter.
Imellemtiden laver du kagecreme klar.
Kom dejen ud på et bord, og ælt den forsigtigt igennem. Tilsæt eventuelt lidt mere mel.
Rulles ud til et rektangel på 20 gange 50 centimeter, og deles i 10 kvadrater på 10 gange 10 centimeter. Læg en klat kagecreme på hver firkant, og fold hjørnerne sammen på midten. Klem dejen let sammen så cremen ikke flyder ud, og læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
Bollerne pensles med sammenpisket æg og mælk, og hæver i yderligere en halv time.
Fastelavnsbollerne bages i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor de skal have 15 minutter.
Pyntes med glasur og nødder.
Se den udvidede opskrift på fastelavnsboller på Guffeliguf.dk.