Omar brugte riffel fra Hjemmeværnet til attentat

Den M95-riffel, der blev brugt ved skudangrebet mod Krudttønden lørdag, var blevet stjåket ved røveri mod Hjemmeværnet. Foto: Wikipedia
Offentliggjort Sidst opdateret

Riffelen, der blev brugt af gerningsmanden ved skudangrebet mod Krudttønden, stammer fra Hjemmeværnet.

Den stjålne M/95-riffel, som Omar Abdel Hamid El-Hussein brugte i lørdagens terrorangreb mod Krudttønden på Østerbro i København, stammer fra et røveri fra Hjemmeværnet i 2013. Det oplyser den frivillige organisation i en pressemeddelelse.

Hjemmeværnet vil derfor nu undersøge, hvordan sikkerheden kan forbedres i forhold til de 4.328 medlemmer, som i dag har et våben udleveret. Samtidig har chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, besluttet, at der øjeblikkeligt skal ske en fuldstændig gennemgang af alle forhold vedrørende opbevaring af våben.

»Hjemmeværnet vil åbent og fordomsfrit undersøge mulighederne for yderligere sikring af våben og herunder drøfte mulige tiltag med politiet og hurtigst muligt implementere de tiltag, der findes relevante for at opnå en endnu større sikkerhed ved våbenopbevaring,« siger Finn Winkler i pressemeddelelsen.

Hjemmeværnets våben er sikret ved opbevaring i godkendte våbenskabe med dobbelt sikring, hvilket betyder, at våbnet og våbnets vitale del opbevares adskilt. Desuden opbevares der ikke ammunition i tilknytning til opbevaring af våben.

»Helt konkret kunne løsningen være yderligere sikring af det enkelte våben, for eksempel kammerlåse eller en central opbevaring med de risici, som det indebærer. Ændringerne skal tilgodese både sikkerheden og muligheden for uddannelse af vores soldater,« siger Finn Winkler.

Omar Abdel Hamid El-Hussein løsnede lørdag eftermiddag 28 skud mod Krudttønden på Østerbro og dræbte den 55-årige Finn Nørgaard og sårede tre politibetjente. Gerningsvåbnet blev efterfølgende fundet på boldbanerne ved Mjølnerparken på Nørrebro.

Powered by Labrador CMS