OL-guldvinder vil ikke mere: Lad mig dø uden smerte

I et eksklusivt interview taler den paralympiske stjerne ud om smerter.

Offentliggjort Sidst opdateret

London. Paralympiske lege 2012. Marieke Vervoort vinder to medaljer. En af guld og en af sølv. På distancerne 100 og 200 meter i det såkaldte kørestolssprint. Ved de tilsvarende lege i Rio sidste sommer gik det ikke helt så godt. Her blev det til en medalje af sølv og en bronze.

Det gik tilbage for sprinteren, og én ting er sikkert. Den nu 38-årige Marieke vinder ikke flere paralympiske medaljer. I 2020 er hun med sikkerhed død.

– Jeg bliver mere og mere deprimeret. Jeg har aldrig haft det, som jeg har det nu. Jeg græder meget. Jeg er begyndt at miste synet, og lider af kramper hele natten. Min krop råber: ‘Der er så meget smerte, det er slut nu’, siger hun ifølge Ekstra Bladet i et stort eksklusivt interview med engelske The Telegraph, der har besøgt idrætsudøveren på et hospital i Bruxelles, Belgien, hvor hun kommer fra.

Nedbrudt

Det 38-årige ansigt, der især blev kendt i forbindelse med markedsføringen af de paralympiske lege i Rio – der her hjemme blev TV-transmitteret – er døende, og hun har nu anmodet om hjælp til at komme her fra.

Vervoort lyder af en mystisk sygdom, der nedbryder hendes krop trin for trin. Gennem årene er det blevet holdt nede på et acceptabelt niveau, men nok er nok. Vervoort har nu anmodet om aktiv dødshjælp, der i Belgien ikke er ulovligt som i for eksempel Danmark.

Hun har planlagt sin egen begravelse ned til mindste detalje, og hendes far bekræfter ifølge eb.dk, at tiden for datterens død nærmer sig. Således blvier verden en stor atlet fattigere.

Powered by Labrador CMS